Dolar $
33.06
%-0.03 -0.01
Euro €
35.79
%-0.05 -0.01
Sterlin £
42.52
%-0.2 -0.08
Çeyrek Altın
4131.82
%0 -0.1
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Yerel Yönetimler Perşembe 25 Temmuz 2024 10:00

BAŞKAN TUGAY: EMEKLİLERE O DÜŞÜK MAAŞLARI VEREN BİZ DEĞİLİZ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Selçuk'ta gerçekleştirilen koordinasyon toplantısının ardından gündeme dair açıklama yaptı.

Başkan Tugay: Emeklilere o düşük maaşları veren biz değiliz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Selçuk'ta yapılan koordinasyon toplantısı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belediyeleri hedef alan ve Hazine'nin borç tahsiline başlayacağına ilişkin açıklamalarını değerlendiren Başkan Tugay, “Uzun zamandır ülkemiz ağır ekonomik kriz şartları altında yaşıyor. Belediye hiçbir şeyden muaf değil. Özel şirket nasılsa biz de ona maruz kalıyoruz. Devletimizden bekleriz ki; böyle şartlar altında bize biraz anlayış göstersin ve biz de yerel hizmetlerimizi çok daha iyi yapalım. ” diye konuştu.

Başkan Tugay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri üzerinden konuşmasını sürdürerek, “Demek ki emekliler üzerinden kaybedilen oylar ile ilgili rahatsızlığı var. Emeklilere o düşük maaşları veren biz değiliz. Bu kadar anormal pahalılığın sebebi biz değiliz, kötü ekonomik tablonun sorumlusu biz değiliz. Bizimle bir siyasi yarışa girilecekse; elimizi kolumuzu tutarak değil, karşımıza daha iyi hizmet seçenekleri koyarak yapılmalı. Daha iyisini yapma konusunda yarışmamız lazım.” dedi.

Kentsel dönüşümdeki kooperatif modeli ve İZBETON'un sözleşme fesihleri hakkında konuşan Başkan Tugay, “Bakanlığın bize yazdığı yazılar, halihazırda kurumumuzda bu konu ile ilgili bir müfettiş var.  Hükümetin de üst kurumlarımızın da sözleşmeleri sonlandırın diye kesin talimatı var. Böyle bir şey yapmak durumunda kaldık. Bunu yapmaktan mutlu değiliz, bu bilinsin. Kendi keyfi kararımızla yapmıyoruz. ” şeklinde konuştu.   

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR