Dolar $
32.95
%-0.01 -0
Euro €
35.9
%-0.21 -0.07
Sterlin £
42.46
%-0.28 -0.12
Çeyrek Altın
4144.88
%0.99 39.96
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Yerel Yönetimler Perşembe 25 Temmuz 2024 09:00

BAŞKAN TUGAY: BU DÖNEMDE OLABİLDİĞİNCE FAZLA SOSYAL KONUT YAPMAYI HEDEFLİYORUZ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, koordinasyon toplantılarına Selçuk'ta devam etti.

Başkan Tugay: Bu dönemde olabildiğince fazla sosyal konut yapmayı hedefliyoruz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay, ilçelerin sorunlarını yerinde belirlemek ve çözümleri hızlı bir şekilde hayata geçirmek için başlattığı koordinasyon toplantılarını Selçuk'ta sürdürdü.

İlçelerde 6 ayda bir koordinasyon toplantısı yapacaklarını ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, temel belediyecilik hizmetlerinde vatandaşların memnun olacağı seviyeyi yakalamaları gerektiğini söyledi.

Tugay, Ege Bölgesi'nin en uzun sahillerinden Pamucak'a sahip çıkacaklarını, daha temiz ve düzenli bir sahili hedeflediklerini kaydetti.

İlaçlama ve sineklerin yeniden üremelerinin önlenmesi konusuna değinen Başkan Cemil Tugay, “Burada önemli olan üreme noktalarını bulmak ve düzenli olarak ilaçlamak. Bunun için biraz daha dijital uygulamalarla çalışıyoruz. Şu anda hem şikayetlerin haritalandırılması ve buna göre kaynağın bulunması, hem de kaynakların düzenli ilaçlanması için bir sistem kurmak üzere çalışma yapılıyor. Bu tür şeylerde ortak veri tabanı kullanmamız lazım. Aynı uygulamaya hem sizin hem bizim veri girmemiz lazım.” diye konuştu.

Kurumların yaptığı kazılarla ilgili sıkıntılar konusunda İZBETON'un görevli olması gerektiğini belirten Başkan Tugay, “İZBETON'u güçlendireceğiz ve bu tür kazılarda İZBETON'un devreye girmesi söz konusu olduğunda o alanların en kısa zamanda kapatılmasını sağlayacağız.” ifadesini kullandı.

Kentin imar planları konusuna değinen Başkan Tugay, Selçuk'ta bulunan rezerv alanları sorarak mümkün olabilecek bölgelere sosyal konut yapmak istediklerini de kaydetti. Başkan Tugay, “Bu dönem olabildiğince fazla sosyal konut yapmayı hedefliyoruz.” dedi.

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, “Birlikte yol yürüyecek olmak çok keyifli olacağa benziyor. Herkesin birbirinden haberdar olmasını çok kıymetli buluyoruz. Şu anda bir koordinasyonu tutturduk. Caddelerle ilgili çok güzel tepkiler alıyoruz.” diye konuştu.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR