Dolar $
32.72
%-0.38 -0.12
Euro €
35.04
%-0.57 -0.2
Sterlin £
41.67
%-0.3 -0.12
Çeyrek Altın
4011.35
%0.23 9
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Yerel Yönetimler Cuma 28 Haziran 2024 14:50

BAŞKAN ÖZER: HAYATIN YÜKÜNÜN BÜYÜK KISMI KADININ OMZUNDA, EMEĞİNDEDİR

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, Esenyurt Kadın Platformu'nun düzenlediği "Esenyurt'ta Kadının Yeri" başlıklı etkinliğe katıldı.

Başkan Özer: Hayatın yükünün büyük kısmı kadının omzunda, emeğindedir

Esenyurt Belediye Başkanı Özer, ilçede faaliyet gösteren Esenyurt Kadın Platformu’nun Nene Hatun Kültür Merkezi’nde gerçekleşen “Esenyurt’ta Kadının Yeri” başlıklı programına katıldı.

Başkan Özer, programda yaptığı konuşmada kadının hayatın her alanında ne kadar büyük ve değerli bir yere sahip olduğunu vurguladı.

Kadınlara yönelik çalışmaların ilçe genelinde artarak devam edeceğinin altını çizen Başkan Özer; “Kadının kalkınma sürecinin içinde yer alması lazım. Okulda, üniversitede, iş hayatında, belediyede, seçimde, her yerde hak ettiği değere kavuşması lazım” dedi.

Başkan Özer, kadınların üretimde yapıları gereği çok iyi işler başarabileceğine dikkati çekerek, temsilde de adaletin sağlanması gerektiğinin altını çizdi.

Kadın yapısı gereği daha fedakar olduğunu söyleyen Özer, “Kadın bir işe sarıldığı zaman, kafasına koyduğunu yapabilir. Baktığımız zaman hayatın yükünün büyük kısmı onların omuzlarında, karnında, beyninde, elinde, emeğindedir. Bunu gördüğümüz halde görmezden geliyoruz. Özellikle temsil meselesinde bu adaletsizliği gidermemiz lazım. Temsilde adaletin sağlanması, kadının bu çerçeve içerisinde önemli bir yol almasını sağlayacak” diye konuştu.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR