Dolar $
33.09
%0.29 0.09
Euro €
36.1
%0.26 0.09
Sterlin £
42.96
%0.25 0.11
Çeyrek Altın
4245.5
%1.08 44.84
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNCEL Cumartesi 13 Temmuz 2024 18:00

BAŞKAN ÖZER: ESENYURT'U HAK ETTİĞİ YERE HEP BİRLİKTE GETİRECEĞİZ

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (İSKİ) Avrupa 2. Bölge Dere Islahı ve Bakım Onarımı Tanıtım Töreni'nde konuştu.

Başkan Özer: Esenyurt'u hak ettiği yere hep birlikte getireceğiz

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşu İSKİ, Avrupa Yakası 2. bölgede 9 ilçenin (Avcılar, Bakırköy, Başakşehir, Büyükçekmece, Beylikdüzü, Çatalca, Esenyurt, Küçükçekmece ve Silivri) eksik ve yetersiz kesitli derelerdeki ıslahını, atık su kollektör hatlarının bakım, onarım ve temizlik çalışmalarını tamamladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, uzun yıllardır ıslah sorunu yaşayan ve taşkınlarla can ve mal kaybına sebep olan derelerin çevrelerini yaşam vadilerine çevirdiklerini ifade ederek, “Maalesef, özellikle derelerimizin, vadilerimizin geçmişten bugüne çok ciddi can kayıplarına mal olduğunu biliyorsunuz. Bu noktada Haramidere, bunun en fazla sıkıntısını yaşayan bölgelerimizin başında. Bu yönüyle su baskını sorununun en önemli kaynaklarından birisi olan derelerin ıslah sorununu bizim dönemimizde güçlü yatırımlarla sona erdirdik.” dedi.

Geçmişte insanların yaşam kalitesini büyük oranda düşüren Haramidere’nin, İmamoğlu sayesinde yaşanılabilir bir yer haline dönüştüğünü söyleyen Başkan Özer, “BB, ilçemize bugüne kadar 4 milyar 700 milyon liralık bir yatırım yaptı. Bunun 3 buçuk milyarını gerçekleştirdi. 2028’e kadar da 5 buçuk milyar liralık daha yatırım olacak.” diye konuştu.

Başkan Özer,  “21. yüzyıla yakışan, barış ve kardeşliğin şehri Esenyurt'u birlikte inşa edelim. Bugün burada İSKİ'nin yapmış olduğu hizmetler, bu hedefleri gerçekleştirecek projelerdir. Hedeflerimiz net, liderimiz belli. İstanbul'a ve bize öncülük ediyor. Hedeflerimize ulaşacak projelerimiz de var. Bu projeleri halkımızla ve kadrolarımızla hayata geçireceğiz ve Esenyurt'u hak ettiği yere hep birlikte getireceğiz.” ifadelerini kullandı.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR