SON DAKİKA
Yerel Yönetimler Perşembe 16 Mart 2023 02:17

BAŞKAN KUŞ'TAN TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLACAK BİR PROJE DAHA

Şanlıurfa'da Türkiye'ye örnek gösterilen kentsel dönüşüm projelerinden birini 367 konut ve 35 işyeri olarak Akçamescit bölgesinde hayata geçiren Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Türkiye'de ilk kez inşa edilecek sismik izolatörlü 1000 konutluk projenin müjdesini verdi.

Başkan Kuş'tan Türkiye'ye örnek olacak bir proje daha

Türkiye’yi yasa boğan ve Şanlıurfa’da da yıkım ve can kayıplarına neden olan Kahramanmaraş depremlerinin ardından, kentsel dönüşüm ve konut projelerini revize ederek hızlandıran Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, sismik izolatörlü 1000 konutun inşa edileceği alanda incelemelerde bulunarak, projenin temelini çok yakında atacaklarını duyurdu.

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ayşe Sula Köseoğlu, Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Aslıhan ve teknik heyetiyle birlikte Bildim ve Küçükhan Mahalleleri sınırlarında yer alan rezerv yapı alanında açıklamalarda bulunan Başkan Kuş,1400 dekarlık yapı alanında, 32 parsel üzerine kurulacak 1000 konutluk projede sismik izolatör kullanılacağını açıkladı.

Türkiye’de bir ilk

1000 konuttan oluşacak projede, eğitim alanları, sağlık ve spor tesisleri, konutlardan bağımsız ticari alanlar, cami gibi sosyal donatıların da yer alacağı bilgisini veren Başkan Kuş, konutların metrekare ve oda sayılarının oluşacak talebe göre planlanacağını ifade ederek, “Depremden hemen sonra hemen oturarak projemizi revize etme kararı aldık. Sismik izolatörlü yapı tarzı muhtemelen Türkiye’de birkaç binada var. Site bazında hemen hemen hiç yok. Bu anlamda Türkiye’de bir ilke imza atmış olacağız” diye konuştu.

Bin konuttan oluşacak sismik izolatörlü proje ile küçük bir uydu kent kuracaklarını ve bu proje ile halkın bu projeyi tercih edeceğini öngördüklerini dile getiren Başkan Kuş, projenin hayata geçmesiyle özel sektörün de bu tip konutlar inşa etmeye başlayacağını söyledi. Başkan Kuş açıklamasına Eyyübiye’nin, eski Urfa olarak tüm Urfalıların eski evi olduğunu ve inşa edilecek depreme dayanıklı, sismik izolatörlü konut projeleri sayesinde herkesin asıl evine geri döneceğini anımsatarak, “İnşallah bu projelerden sonra Urfa’nın en güzel mahalleleri burada inşa edilecek” dedi.



ABONE OL