Dolar $
32.9
%0.18 0.05
Euro €
35.28
%-0.04 -0.01
Sterlin £
41.65
%-0.1 -0.04
Çeyrek Altın
3996.9
%-0.13 -5.27
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Yerel Yönetimler Cumartesi 22 Haziran 2024 13:00

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ: ŞEHRİMİZİ DEPREME DİRENÇLİ HALE GETİRMEK İÇİN GAYRETLERİMİZ SÜRECEK

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri'yi dirençli bir şehir yapmak için yeni dönemde Deprem Master Planı'ndan Felaket Kurtarma Merkezi'ne kadar hayati öneme sahip olası afetlere yönelik projeleri hayata geçireceğini açıkladı.

Başkan Büyükkılıç: Şehrimizi depreme dirençli hale getirmek için gayretlerimiz sürecek

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kayseri’yi deprem başta olmak üzere afetlere karşı daha dirençli hale getirmek ve insanları tüm kuruluşlarla iş birliği halinde tutmak için çalışmalarına yeni dönemde de devam edecek.

Başkanı Büyükkılıç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, bu çalışmaların yanı sıra yeni hizmet döneminde Türkiye’nin deprem gerçeği göz önüne alınarak Afet İşleri Daire Başkanlığı’nı kurduklarını hatırlattı. Büyükkılıç, yeni dönemde Deprem Master Planı kapsamında Deprem ve Afet Eğitim Merkezi kuracaklarını ve vurguladı.

Başkan Büyükkılıç, Deprem Master Planı Çalışmaları’na devam eden Büyükşehir Belediyesi’nin, şehir merkezinde tam 200 milyon metrekare alanda mikrobölgeleme çalışmalar da yaptıklarının altını çizerek, ayrıca bölge faylarının tektonizmasının inceleneceğini kaydetti. Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, deprem başta olmak üzere afetlerin hem bireysel hem de kurumsal düzeyde toplumsal yapı üzerinde derin izler bıraktığına vurgu yaparak, “Tedbirli olarak, bu çalışmalara daha çok önem veriyoruz. Şehrimizi depreme dirençli hale getirmek ve insanları tüm kuruluşlarla iş birliği halinde tutmak için gayretlerimiz sürecek” diye konuştu

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR