SON DAKİKA
Yerel Yönetimler Cuma 05 Mayıs 2023 02:50

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ İLE BÜYÜKŞEHİR "YATIRIM LİDERİ" OLDU

Yatırım, hizmet ve projelerle dolu 4 yılı geride bırakan Başkan Büyükkılıç, "Yenilikçi, adil, kaliteli, katılımcı, ortak akılla istişareyi önemseyen, ekip ruhuyla etkin ve verimli yönetim anlayışıyla, şehrimizin değerine değer katmaya devam edeceğiz. Biz bu medeniyetler şehri Kayseri'mizi, tüm kalbimizle çok seviyoruz" dedi

Başkan Büyükkılıç ile büyükşehir

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye’de parmakla gösterilen, örnek alınan ve takdir toplayan yatırım ve hizmetleriyle 4 yılı geride bırakırken, toplam bütçesinden yatırıma en çok kaynak ayıran belediye olarak 30 büyükşehir arasında Türkiye’de ilk sırada yer almayı başardı.

30 yıl önce aktif siyasete başlayan, bu süreçte il başkanlığı, milletvekilliği, 4 dönem Melikgazi Belediye Başkanlığı görevini başarıyla yapan ve 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde milletin iradesi ile Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi’nde hizmet ve yatırım dolu 4 yılı geride bıraktı.

‘İnsan’ ve ‘sağlık’ odaklı projelerin yanı sıra, yenilikçi, adil, ortak akılla, uyum kültürü içerisinde Kayseri halkını kucaklayan anlayış ile 4 yıldır görevini başarıyla sürdüren Başkan Büyükkılıç, 1460 günlük süre içerisinde ülkemizde parmakla gösterilen, örnek alınan ve takdir toplayan yatırım ve hizmetlere imza attı.

6 bin yıllık ticari, 7,5 milyon yıllık doğa tarihiyle değişik medeniyetleri bağrında barındıran Kayseri’de Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürütmenin gururunu ve onurunu yaşadığını her fırsatta dile getiren Başkan Büyükkılıç, görev yaptığı süre içerisindeki 4 yılı değerlendirdi.

Büyükkılıç, 16 ilçe belediyesi ile el ele gönül gönüle, kentin doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine kadar en ücra köşesinde bulunan her bir mahallesine varıncaya dek hizmet götürmek için 4 yıl boyunca çalıştıklarını ifade etti.

“Kayseri’mizi tüm kalbimizle çok seviyoruz”

‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ felsefesi, ‘halka hizmet, hakka hizmet’ anlayışıyla hizmet etmeyi ibadet bilerek ve adeta koltuğunda oturmayarak halkla iç içe olan Başkan Büyükkılıç, 4 yılı doldurduğu görevi dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Biz bu medeniyetler şehri Kayseri’mizi tüm kalbimizle çok seviyoruz. Sizlerin bizi bağrınıza basan samimiyetini ve muhabbetini görerek, bu şehrin de bizi aynı şekilde sevdiğini biliyoruz” dedi.

Büyükkılıç, Kayseri’nin şehircilikte tüm Türkiye’ye örnek olan ‘Model Şehir’ haline geldiğini vurgulayarak, “Yenilikçi, adil, kaliteli, katılımcı, ortak akılla istişareyi önemseyen, ekip ruhuyla etkin ve verimli yönetim anlayışıyla, şehrimizin değerine değer katmaya devam edeceğiz. 6 bin yıllık kadim şehrimizin tarihi ve kültürel kimliğine sahip çıkarak, modern bir belediyecilik anlayışıyla, Kayseri’mizi geliştirmeyi, insanlarımızı rahat ve huzurlu yaşatmayı amaçladık ve bu amacımız doğrultusunda gayretlerimiz gece gündüz demeden sürüyor” diye konuştu.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ İLE KAYSERİ, 30 BÜYÜKŞEHİR ARASINDA YİNE ZİRVEDE

Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi olarak, 2021 yılında olduğu gibi 2022 yılı Aralık ayında da “Belediyeler Arası Bütçe Kullanım Performanslarının Resmi Veriler Doğrultusunda Değerlendirme ve Ödüllendirme Projesi” kapsamında açıklanan verilere göre hesap rakamlarına göre cari bütçe yılında yüzde 61.31’lik oran ile yatırıma en çok kaynak ayıran büyükşehir belediyesi olarak bir kez daha zirvede yer aldıklarını da anımsattı.

Birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde hizmetlerin ve yatırımların sürdüğüne dikkat çeken Başkan Büyükkılıç, 4 yıl içerisinde ulaşımdan altyapı çalışmalarına, sağlıktan spora, eğitimden kültür sanata, çevre duyarlılığından sosyal ve gönül belediyeciliğine, gastronomiden turizm ve kültür sanata kadar vizyon ve prestijli projelere imza attıklarını söyledi.

31 Mart 2019’da göreve geldikten sonra, Terminal Katlı Kavşağı‘nı, Erciyes Üniversitesi’nde 350 araç kapasiteli otoparkı, Yüksel Ateş Engelsiz Çocuk Evi’ni, Tarihi Kayseri Kalesi’ni, öğrenci dostu Çamaşır Yıkama ve Kurutma Merkezi’ni, 3. Kitap Fuarı’nı açtıklarını hatırlatan Büyükkılıç, 2020 yılına girildiğinde yaklaşık 2 yıl süren bir pandemi dönemi gibi zorlu bir süreç ile karşı karşıya kalındığını vurgulayan Doktor Başkan Büyükkılıç, salgınla mücadelenin yanı sıra 2020’de de projelerine devam ettiklerini söyledi. 

Başkan Büyükkılıç, toplam bütçesinden yatırıma en çok kaynak ayıran belediye olarak Türkiye’de ilk sırada yer aldıklarını hatırlatarak, 2021 yılında da dolu dolu yatırımlara imza attıklarını ifade etti.

Büyükkılıç, 2022’de de Kayseri’nin gücüne güç, güzelliğine güzellik katacak ve tüm Türkiye’ye örnek olacak çalışmaları ve projeleri hayata geçirdiklerini belirtti.

Türkiye Yüzyılı olan 2023 yılına da yatırımlarla girdiklerine vurgu yapan Başkan Büyükkılıç, yatırım ve hizmetlere 2023 yılının ilk 4 ayında da devam ettiklerini vurgulayarak, 1 milyar 500 milyon TL maliyetle altyapısı ile beraber 90 kilometrelik yeni yol yaptıklarına, 4 yıl boyunca birbirinden önemli ulaşım yatırımlarından stratejik önem taşıyan çalışmaları yaptıklarına işaret etti. 

2023 yılında tüm ülkeyi yasa boğan asrın felaketi olan depremler sonrası bölgeye akın akın destek olarak yağdıklarını da hatırlatan Büyükkılıç, “Bölgede ilk konteyner kenti, ilk konteyner çarşıyı rekor bir sürede hayata geçirdik. Kardeş şehir olduğumuz Kahramanmaraş deprem bölgesinde çamaşır yıkama merkezini hizmete sunarken, 100 konteynerlik yeni bir kent için çalışmalara başladık. Kayseri'ye okul nakli aldıran ilkokul, ortaokul ve lisede öğrenim gören depremzede öğrencilere ücretsiz ulaşım imkânı sağladık. Kayseri Şehir Hastanesi karşısında hayata geçirdiğimiz Hasta ve Hasta Yakınları Misafirhanesi’ni depremzede vatandaşların hizmetine sunduk” diye konuştu.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 4 yıl boyunca gerek yerel yönetimler gerekse Ankara’da bürokrasi kanadının tamamını kucaklayarak, şehir sakinlerinin daha modern, daha refah içerisinde ve daha konforlu bir yaşam sürmesi açısından önemli görülen tüm çalışmaların içerisinde yer aldıklarını söyledi.

Başkan Büyükkılıç, cumhurbaşkanları, bakanlar, büyükelçilerden oluşan heyetlerin kente sık sık ziyarete geldiklerini, şehirdeki değişimi, gelişimi, büyümeyi gördüklerini belirterek, Kayseri’nin modern bir dünya kenti olması için çalışmaların süreceğini sözlerine ekledi.