Dolar $
32.95
%-0.01 -0
Euro €
35.9
%-0.21 -0.07
Sterlin £
42.46
%-0.28 -0.12
Çeyrek Altın
4144.88
%0.99 39.96
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Yerel Yönetimler Cuma 26 Temmuz 2024 14:00

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, İL HALK KÜTÜPHANESİ İNŞAATINI İNCELEDİ

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisinde yapımı devam eden 7 bin 500 metrekare inşaat alanına sahip İl Halk Kütüphanesi inşaatını yerinde inceledi.

Başkan Büyükkılıç, İl Halk Kütüphanesi inşaatını inceledi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, okuyan ve okutan şehir Kayseri’yi kütüphanelerle donatmaya devam ederken, Türkiye’nin en büyük millet bahçelerinden olan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisine yapılan İl Halk Kütüphanesi’nde sona doğru gelindi.

Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde, kütüphaneler şehri Kayseri’ye yakışacak yeni bir kütüphane projesini daha hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç burada yaptığı açıklamada, en önemli çalışmalardan birisi olan millet bahçesi içerisindeki İl Halk Kütüphanesi inşaatında çalışmaların devam ettiğini, Seyyid Burhaneddin Hazretleri Türbesi yanında bulunan Halk Kütüphanesi’ni de buraya taşıyacaklarını belirtti.

Yeni kütüphanenin hem zenginleşmesi, hem de görsel açıdan da düzenleme yapılmasına da fırsat sağlanmış olacağını vurgulayan Başkan Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tam 3 kat, 7 bin 500 metrekare inşaat alanını içeren ve her yaş grubuna, çocuk, erişkin, daha ileri yaş grubu, her kesime hitap edecek kütüphane imkanları ile adeta burada yüz binlerce kitabın buluşacağı, dijital ortamın en üst düzeyde hayata geçirildiği önemli bir merkez.”

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR