Dolar $
32.95
%-0.01 -0
Euro €
35.9
%-0.21 -0.07
Sterlin £
42.46
%-0.28 -0.12
Çeyrek Altın
4144.88
%0.99 39.96
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Yerel Yönetimler Perşembe 25 Temmuz 2024 21:00

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ: BASIN MÜZESİ ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri Gazeteciler Cemiyeti iş birliği ile 114 yıllık Kayseri basın müzesini, hatıraları yeniden canlandırdığını söyledi.

Başkan Büyükkılıç: Basın müzesi ziyaretçilerini bekliyor

Başkan Büyükkılıç, bu müzelere geçen yıl 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nda ''Veli Altınkaya Basın Müzesi'' ile bir yenisini daha eklerken, bu müze Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin kültürel ve tarihi değerleri koruma çabalarının bir parçası oldu.

Büyükkılıç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Kayseri'mizin basın ve yayın alanında emeği bulunan şahsiyetler ile yine aynı alanda kullanılmış ekipman, malzeme, belge ile yayınların tarihi süreç içerisinde geçirmiş olduğu evrelerin ele alındığı müze, ziyaretçilerini bekliyor.” dedi.

Müzenin kuşaklar arası bir köprü olduğunun altını çizen Başkan Büyükkılıç, “114 yıllık Kayseri basın yayın tarihinin, yerel ve genelde gelişiminin daha iyi anlaşılması ve kuşaklar arası bir köprü kurulması amaçlanan müze, ziyaretçilerine basının tarihsel gelişimini ve gazeteciliğin nasıl yapıldığını gösterirken, basın dünyasının zaman içindeki evrimini anlamalarına yardımcı oluyor.” diye konuştu.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR