Dolar $
32.83
%0.07 0.02
Euro €
35.11
%-0.46 -0.16
Sterlin £
41.62
%-0.23 -0.09
Çeyrek Altın
4013.51
%-1.22 -49.07
SON DAKİKA
Mustafa YAŞAR | Yerel Yönetimler Cumartesi 15 Haziran 2024 13:00

BAŞKAN BOZBEY: 0-4 YAŞ ÇOCUĞU OLAN ANNELER ULAŞIMDAN ÜCRETSİZ YARARLANACAK

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, gündeme dair önemli açıklamalarda bulunduğu 'Genel Değerlendirme Toplantısı'nın ikincisini, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenledi.

Başkan Bozbey: 0-4 yaş çocuğu olan anneler ulaşımdan ücretsiz yararlanacak

1 Nisan sabahı Bursa’ya ve Bursalılara hizmet etmek için yola çıktıklarını hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kolları sıvayarak gece gündüz demeden kentin geleceği ve kentin insanı için çalışmaya başladıklarını söyledi. Kendilerini zor bir tablonun beklediğini bildiklerini ifade eden Başkan Mustafa Bozbey, bu tür tabloların hiç yabancısı olmadıklarını, tahminlerinin de doğru çıktığını belirtti. Bursalıların da bu tabloyu merak ettiğini dile getiren Başkan Bozbey, bu bilgileri bilmenin Bursa’da doğan, büyüyen, vergisini veren ve doyan herkesin hakkı olduğunu söyledi. Geçtiğimiz ay düzenlenen basın toplantısında bazı mali durumları paylaştıklarını hatırlatan Başkan Bozbey, “Geçtiğimiz ay 25 milyar TL olarak açıkladığımız borç, Mart ayında gelen hak edişlerle yaklaşık 1.6 milyar TL civarında daha arttı. Elbette bu borca takılmıyoruz. Çünkü biz geriye değil, önümüzdeki süreci en iyi şekilde yönetmek için yola çıktık” dedi.

Bir yandan Bursalılarla kucaklaşırken diğer yandan da projelere sımsıkı sarılarak çalışmalar yaptıklarını söyleyen Başkan Bozbey, şu ana kadar 16 ilçeye hem iade-i ziyaret gerçekleştirdiklerini hem de stratejik plan çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Stratejik planı katılımcı bir anlayışla hazırlamak istediklerini ifade eden Başkan Bozbey, “Ziyaretlerde her ilçenin sunumunu izledik. Büyükşehir olarak yapacaklarımız var. İlçe belediyeleriyle ortaklaşa yapacağımız projeler var. Ayrıca ilçe belediyelerinin yapacağı projeler var. Biz Bursa’yı bütün düşünüyoruz” dedi.

Bir taraftan Bursa’yla ilgilenirken diğer taraftan da Marmara Belediye Birliği (MBB) Başkanı olarak Marmara’yı da düşündüğünü ifade eden Başkan Bozbey, Bursa’nın Marmara Bölgesi’nin önemli bir parçası olduğunu dile getirdi. Marmara’nın ağır sanayi, kirlilik, ulaşım, göç gibi birçok sorunu bulunduğunu anlatan Başkan Bozbey, MBB’nin bilgi ve birikimini kullanarak Marmara’yı bir bütün halinde düşünüp hareket ettiklerini söyledi. Bunların yanında Bursa’nın gülümsemesini sağlayacak çalışmaları da devam ettirdiklerini belirten Başkan Bozbey, “Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak asli görevlerimiz var. Bunları sürdürüyoruz.” dedi.

Kısa vadede hayata geçirilecek ulaşım müjdelerine de değinen Başkan Bozbey, ‘’Teknik nedenlerden dolayı Bursaray’ı gece 2’ye kadar çalıştıramıyoruz. Onun yerine Bursaray güzergahına paralel olacak şekilde otobüslerle vatandaşlarımıza destek olacağız. Cumartesi günleri ise Bursaray 24 saat hizmet verecek. Arkadaşlarımız çalışmaları yapıyor. Kademeli olarak hayata geçirilecek. 0-4 yaş çocuğu olan anneler ulaşımdan ücretsiz yararlanacak. Bunun da altyapısı hazırlandı. Uygulamayı yakın zamanda hayata geçireceğiz. Böylece annelerimiz sosyal yaşama da daha fazla katılabilecek. Öğrencilerimizin biniş hakkını da 160 binişten 200 binişe çıkarıyoruz. Bunun da kararı verildi. Ayrıca öğrencilerimiz tam binişten yüzde 75 daha ucuza biniş yapacak. 65 yaş üstüyle ilgili bir sınırlama vardı. O sınırlamayı da kaldırıyoruz. Seçim öncesinde söz verdiğimiz bütün sosyal destekleri bir bir yaşama geçiriyoruz” dedi.

ABONE OL