Dolar $
33.09
%-0.15 -0.05
Euro €
35.71
%-0.45 -0.16
Sterlin £
42.27
%-0.95 -0.4
Çeyrek Altın
4241.09
%-0.65 -27.22
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Yerel Yönetimler Perşembe 01 Ağustos 2024 17:00

BAŞKAN AYDIN: ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE GENÇLERİMİZE YÖNELİK HİZMETLERİMİZİN SAYISINI ARTIRACAĞIZ

Osmangazi'deki Hasan Ali Yücel Dünya Klasikleri Kütüphanesi, Türk klasikleri, dünya klasikleri ve modern edebiyat eserlerine ev sahipliği yapıyor.

Başkan Aydın: Önümüzdeki dönemde gençlerimize yönelik hizmetlerimizin sayısını artıracağız

Türkiye Cumhuriyeti’nin eski Milli Eğitim Bakanlarından ve Köy Enstitüleri’nin kurucusu olan Hasan Ali Yücel’in adını taşıyan kütüphaneden her gün onlarca kişi faydalanıyor. Pazar ve pazartesi günleri harici haftanın beş günü 09.00-21.00 saatleri arasında açık olan kütüphaneden yararlanmak için üye olmak yeterli oluyor. Her üye, 15 günlük periyotlar halinde kütüphaneden en fazla 3 kitap ödünç alabiliyor.

Gençlerin kütüphaneye gösterdiği yoğun ilgiden dolayı mutlu olduklarını ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “Göreve başlamamızla birlikte Osmangazi’de kütüphane sayısını arttırmak adına çalışmalara başladık. İlk olarak Hasan Ali Yücel Dünya Klasikleri Kütüphanesi’ni ilçemize kazandırdık. Merkeze uzak mahallelerdeki vatandaşlarımızı kitaplarla buluşturacağımız Gezici Kütüphane’miz yollara çıkıyor. Yakın zamanda İsmail Hakkı Tonguç adını vereceğimiz bir başka kütüphanemizi daha ilçemize kazandıracağız. Gençler için ne yaparsak azdır. Önümüzdeki dönemde gençlerimize yönelik hizmetlerimizin sayısını artıracağız.” dedi.