Dolar $
32.99
%0.24 0.07
Euro €
36.11
%0.31 0.11
Sterlin £
42.63
%-0.17 -0.07
Çeyrek Altın
4156.13
%0 0
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Denizcilik Pazartesi 22 Temmuz 2024 12:01

BARSELONA KRUVAZİYER YOLCULARI İÇİN TURİST VERGİSİNİ ARTIRMAYI PLANLIYOR

Barselona Belediye Başkanı, Katalan başkentinde "kitle turizminin sonuçlarıyla mücadele etmek" için sürdürdüğü çabaların bir parçası olarak şehri 12 saatten kısa süre ziyaret eden kruvaziyer yolcuları için turist vergisini artırmayı planlıyor.

Barselona kruvaziyer yolcuları için turist vergisini artırmayı planlıyor

Katalan Sosyalist Partisi üyesi Jaume Collboni, geçen yıl göreve geldiğinden bu yana aşırı turizmi azaltmak ve kentin konut durumunu iyileştirmek için tasarlanmış bir dizi önlem açıkladı.
Dört hafta önce Collboni, şu anda kısa süreli kiralama olarak onaylanmış 10.101 dairenin ruhsatlarını iptal ederek 2028 yılına kadar turistlere daire kiralamayı sona erdireceğini söyledi. İspanya genelinde, turizm endüstrisindeki patlamanın insanların günlük yaşamları üzerindeki zarar verici etkisine karşı büyük protestolar düzenlendi.

Belediye Başkanı  El País'e verdiği bir mülakatta, kentin kısa süreli ziyaretlerinden gerektiği gibi faydalanmasını sağlamak için kruvaziyer yolcularının ödediği ve şu anda günde 7 Avro  olan vergiyi arttırmaya çalışacağını söyledi.

Collboni gazeteye verdiği demeçte “Barselona ziyaretçilere açık bir şehir ve turizm ekonomisinin önemli bir sektörü” dedi. "Bununla birlikte, kitle turizminin şehir için yarattığı sonuçlarla mücadele etmeye kararlıyım. Bu, 2028'de turistik dairelerin yasaklanması konusunda sonuna kadar gitmek anlamına geliyor. Ama aynı zamanda... kruvaziyerde mola verenler için vergiyi önemli ölçüde artıracağız."

Collboni, turistlerin daire kiralamalarının ve kruvaziyerde kısa süreli konaklamalarının şehir ve kaliteli turizm arayışı açısından sorun yarattığını söyledi ve ekledi:

“Konut kullanan turistler ile barınma hakkı arasında bir seçim söz konusu olduğunda, Barselona'da barınma hakkını ilk sıraya koymaya karar verdik. Kruvaziyer yolcuları 12 saatten daha az bir süre konakladığında, kente hiçbir faydası olmayan yoğun bir kamusal alan kullanımı, işgal ve doygunluk hissi ortaya çıkıyor. Biz varış noktasına saygılı bir turizm istiyoruz."

Belediye Başkanı vergiyi ne kadar arttırmayı planladığını söylemedi, sadece çalışmaların başlatıldığını söyledi. Collboni, zammın amacının kruvaziyer ziyaretçilerini caydırmak değil, kendi yollarını ödemelerini sağlamak ve okullara klima takılması gibi projelere yatırılabilecek gelir elde etmek olduğunu da sözlerine ekledi.

Collboni, turistik dairelere getirilen yasağın ziyaretçileri caydırmayacağını ve şehrin ve çevresindeki bölgenin Mobil Dünya Kongresi gibi büyük yıllık etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam etmek için yeterli otel kapasitesine sahip olduğunu söyledi.

Geçen yıl 47 milyon nüfuslu İspanya, 2022'ye göre yüzde 19 artışla 85,1 milyon uluslararası turist ağırlayarak rekor kırdı.

Turizmin kontrolsüz büyümesine karşı artan öfke ve hayal kırıklığı, son aylarda anakarada ve Balear Adaları ile Kanarya Adaları'nda bir dizi protestoya yol açtı.

Protestocuların şikayetlerinin merkezinde, turizmin son birkaç yılda konut piyasası ve yerel halkın yaşam kalitesi üzerinde yarattığı büyük bozucu etki yer alıyor.

 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR