SON DAKİKA
Gıda ve Gastronomi Cuma 02 Nisan 2021 02:17

BANGLADEŞ MUTFAĞI ASİA LOUNGE

"Kültür Mutfakları" serimizde, bu hafta sizlere: İstanbul'a, ülkesinin 50. Bağımsızlık yılında, farklı bir restaurant kazandıran, genç girişimci Ömer Faruk Helali'yi tanıtacağım.

Bangladeş Mutfağı Asia Lounge

Helali, Türkiye'ye okumak için gelmiş. Eğitimini tamamlamış ve kendi mutfak kültürünü, dost kardeş Türk halkı ile Türkiye'de yaşayan Bangladeşlilere, tanıtmayı hedeflemiş. 

Mekan, otantik Asya, Bangladeş esintileri ile bezenmiş, obje ve nesneler özenle seçilmiş ve dekore edilmiş. 

Asia Lounge'da; LDF Bşk. Vasfi Pakman, Elmas Medya Y.K.Bşk. Cebrail Elmas ile birlikte  "lezzet tadımları" yaptık. 

Mekanın mistik havasını, her köşesinde ve sunumlarda görmek mümkün.

Başlangıç olarak: Mekanın Chef'i Mohammad tarafindan yapılan; tavuk samucha, soğanlı bhaji, vegeteryan pakorayı kendi  özel soslarıyla sundular. 

Devamında; Bangladeş mutfağının lokomotif lezzeti, biryani, özel basmati pirinci ile tavuklu, kuzu ve dana etli yapılmış, yöresel nefis baharatlarla lezzetlendirilmişti.

Sunulan diğer lezzetlerde ise: chicken patiala, lamb curry, dal makkani, prawn curry, chicken masala ve sıcak ana yemekte, Güney Asya mutfağının tüm esintilerini bulmanız mümkün.

Yerel ekmek çeşitleri chapati ve laccha ana yemeklere güzel bir eşlikçi.

Borhani kendisine has tropik bir ayran türü.

Rosgulla, rosmalai şerbetli ve süt kaymaklı yerel bir tatlı lezzet.