SON DAKİKA
Teknoloji Cumartesi 07 Eylül 2024 11:11

BAMBAŞKA BİR İNTERNET KONFORU YAŞAYIN!

"Keenetic sunduğu eşsiz teknik özellikleri ve gelişmiş KeeneticOS işletim sisteminin sağladığı, her yönüyle konforlu İnternet bağlantısı ile eğitim öğretim için alışılmışın ötesinde bağlantı kalitenizi yükseltmeye devam ediyor. Konu ile ilgili Keenetic Türkiye CEO'su Vefa Tarhan: -Keenetic her öğrencinin evinde ve eğitim kurumunda fark yaratan İnternet erişim kalitesi sunuyor, yeni eğitim -öğretim yılına daha hazır girmek için Keenetic Modem ve routerlar benzersiz Premium bir tercih.-açıklamasında bulundu."

Bambaşka bir internet konforu yaşayın!

Donanımı, yazılımı ve servis kalitesiyle her geçen gün İnternet bağlantınızı daha kaliteli hale getirmeyi amaçlayan Keenetic ekibi yeni eğitim-öğretim yılında her eve ve her okula bir Keenetic mottosu ile yola çıktı. Tüm Keenetic modellerinde sunulan bulut temelli KeeneticOS yazılımı; esnek, modüler ve sürekli güncelleme alan yapısı sayesinde evinizde ve işletmenizde fark yaratan bir performans sunmaktadır. Akıllı bir işletim sistemi olan KeeneticOS ile öğrencilerin ve eğitim sektörünün İhtiyacı olan güçlü, güvenli, stabil ve aynı zamanda kullanıcı ve uygulama bazlı kontrollü, takvimlenebilir İnternet erişim olanağı sunmakta. Özellikle düşük bant genişliğinde çok sayıda kullanıcının internet erişiminin, en verimli şekilde planlanmasına ses ve video iletişimin yüksek kalitede iletilmesine olanak sağlayarak büyük farklılık oluşturmakta.

KeeneticOS'in sahip olduğu IntelliQoS, Mesh Wi-Fi ve Uygulama Trafik Analizörü gibi yardımcı programlar ağdaki kablolu/kablosuz istemcilerinizin trafiği nasıl ve nerelerde kullandığını analiz eder. Bu analizler sonucunda dilediğiniz istemci cihazın trafikler arasında önceliklerini belirleyebilirsiniz. Örneğin; çocuğunuz sürekli oyun oynama eğilimindeyse oyun sıralamasını en sona getirebilir ve bilgisayar önceliklendirme ile çocuğunuzun cihazını kontrol altına alabilirsiniz.

Keenetic CEO’su Vefa Tarhan Konuyla ilgili “ Keenetic her öğrencinin evinde ve eğitim kurumunda fark yaratan İnternet erişim kalitesi sunuyor, yeni eğitim -öğretim yılına daha hazır girmek için Keenetic Modem ve routerlar benzersiz Premium bir tercih”.- açıklamasında bulunda ayrıca “Özellikle temel olarak İnternet’te; kesintisiz hız, geniş kapsama alanı, kullanıcıları arası internetin kaliteli paylaşımı, uygulama bazlı örneğin; video, ses iletimi ve oyunlarda akıllı paket yönetimi ve elbette güvenlik dediğimizde Keenetic oldukça farklı bir kalite sunuyor. Üzerine çok daha özel uzmanlaşmış nitelikler de kullanıcıları beklentilerinin üzerinde şaşırtıyor” ifadesini ekledi. Diğer taraftan İnternette Keenetic’in sürekli güncellenen yazılımıyla en güncel yenilikleri ücretsiz alabilir ve siber tehlikelerden cihazlarınızı en etkin şekilde koruyabilirsiniz. Keenetic Türkiye CEO’su Vefa Tarhan konu ile ilgili: “Ebeveynler ve çocukların İnternet’te güvenle ulaşması önemli bir sorun haline geldi. Keenetic, tüm ürünlerinde gerek kablolu erişimde gerekse kablosuzu erişimde üst seviye güvenlik olanakları sunmakta, Tüm ürünlerinde WPA3 en yeni kablosuz güvenlik protokolünü destekleyen Türkiye'deki ilk firmadır. Bu özelliğimiz bizi ayrıcalıklı kılarken; “Çocuklar” için gerekli aygıtları eklediğiniz, çalışma zamanlaması oluşturduğunuz (çocukların İnternet erişimine izin verilecek günleri ve saatleri belirlediğiniz) ve yetişkinlere yönelik web sitelerine erişimi engellemek için güvenli internet servisini etkinleştirdiğiniz bir aile profili oluşturabilir ve konfigüre edebilirsiniz. Çocuğunuzu Keenetic ile yeni eğitim-öğretim yılına daha verimli ve güvenli bir şekilde hazırlayabilirsiniz.” açıklamasında bulundu.

Diğer bir problem ise istenmeyen ve çocuklar için sakıncalı olabilecek reklamlardan çocukları korumaktır. Keenetic, SafeDNS ve Adguard ile bulut tabanlı İçerik Filtreleme ve Reklam Engelleme seçenekleri sunar. İstenmeyen bilgi ve görüntüler, zamanınızı boşa geçirmenize neden olan oyunlar ve sürekli vaktinizi çalan sosyal medyadan aile bireylerinizi uzak tutabilir ya da zamanlarını yönetmelerini sağlayabilirsiniz. Ailenin her bir üyesine ayrı ayrı farklı içerik filtreleme ve zamanlama profilleri oluşturabilir; internet erişimlerine siz karar verebilirsiniz. Mobil uygulama ya da web arayüzden yapacağınız tek bir tuşlama ile sevdiklerinizin internet erişimini yönetirsiniz.

Tarhan sözlerine şu şekilde devam etti: “Özellikle ağ izleme ve trafik sınıflandırma da çocuklarınızın eğitime odaklanmaları için önemli bir noktadır. 'Trafik Monitörü' menü öğesi, İnternet trafiği tüketimini uygulama kategorilerine ve bireysel uygulamalara göre seçilen ölçekte bir zaman çizelgesinde izlemek için ek bir seçenek sunar. IntelliQoS işlevi, trafik önceliğini ağ uygulama kategorisi gruplarına otomatik olarak atar. Tabi ki ağ trafiğini izlemek de hem güvenlik hem de verimlilik açısından oldukça önemlidir. Trafik görüntüleme, kayıtlı cihazların ne kadar internet kullandığı görmenin güzel bir yöntemidir (cihazın kendi içinden geçen trafik izlenmez, sadece kullandığı/harcadığı internet/veri hesap edilir). Grafik, seçilen zaman aralığında (3 dk. / 1 sa. / 3 sa. / 1 gün) en çok veri tüketen cihazı gösterir. Grafikten yapacağınız cihazlarla ilgili çıkarımlar sayesinde bant genişliği ataması ve özel kısıtlamalar belirleyebilirsiniz. Böylece eğitim-öğretim döneminde çocuklarınızın İnternette geçirdiği vakti, nerelerde vakit geçirdikleri sizin için bir sorun olmaktan çıkacaktır.”