Dolar $
32.78
%0.17 0.05
Euro €
35.3
%0.47 0.16
Sterlin £
41.73
%-0.2 -0.08
Çeyrek Altın
3994.37
%-0.42 -16.78
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNDEM Cuma 28 Haziran 2024 06:00

BAKAN YERLİKAYA, ALMANYA FEDERAL İÇİŞLERİ VE YURT BAKANI FAESER İLE GÖRÜŞTÜ

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Almanya Federal İçişleri ve Yurt Bakanı Nancy Faeser ile Berlin'de bir araya geldi.

Bakan Yerlikaya, Almanya Federal İçişleri ve Yurt Bakanı Faeser ile görüştü

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Almanya Federal İçişleri ve Yurt Bakanı Nancy Faeser ile görüştü. Berlin’de gerçekleştirilen görüşmenin ardından Türkiye-Almanya ortak basın açıklaması yapıldı.

Heyetler arasında gerçekleşen görüşmede; iki bakanlığın sorumlukları çerçevesinde iki ülke arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesine yönelik görüş alışverişinde bulunulduğu belirtilen açıklamada “Terörle mücadelede işbirliğinin yanı sıra organize suç ve güvenlik alanında işbirliğinin geliştirilmesine yönelik imkânlar ele alınmıştır. Göçmen kaçakçılığıyla mücadelede işbirliği konusunda da fikir alışverişinde bulunulmuştur.” denildi.

Açıklamada Almanya’da yürürlüğe giren yeni Vatandaşlık Yasası’nın sağladığı imkanlar ve başvuru süreçlerine ilişkin konuların da değerlendirildiği aktarılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Türk vatandaşlarının Almanya vizesi alma sürecine ilişkin durumlarının nasıl iyileştirilebileceği konusunda görüş teatisinde bulunulmuştur. Son olarak, iki bakanlığın çalışma düzeyinde işbirliği ve iletişimin daha da güçlendirilmesi konuları ele alınmıştır.”

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR