Dolar $
33.09
%0.29 0.09
Euro €
36.08
%0.21 0.07
Sterlin £
42.95
%0.24 0.1
Çeyrek Altın
4239.2
%0.93 38.62
SON DAKİKA
AA | Ulaşım Pazar 14 Temmuz 2024 11:14

BAKAN URALOĞLU: MERKEZ VİYADÜĞÜ İLE YUSUFELİ-ARTVİN MERKEZ YOLU UZUNLUĞUNU 75 KİLOMETREYE DÜŞÜRDÜK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yusufeli baraj gölünün etrafından dolanan 16,2 kilometrelik yol kesimi 685 metrelik Merkez Viyadüğü ile geçilerek Yusufeli-Artvin merkez yolu uzunluğunun 75 kilometreye düşürüldüğünü bildirdi.

Bakan Uraloğlu: Merkez Viyadüğü ile Yusufeli-Artvin merkez yolu uzunluğunu 75 kilometreye düşürdük

Bakan Uraloğlu, Artvin'de Yusufeli Merkez Viyadüğü açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en yüksek, dünyanın ise üçüncü en yüksek barajı olan Yusufeli Barajı köprülerinin son halkası olan Yusufeli Merkez Viyadüğü'nün açılışında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye'nin ilk yerli ve milli uydusu Türksat 6A'yı Space X'in Florida'daki uzay üssünden yörüngesine fırlatıp Türkiye'ye döndükten sonra ayaklarının tozuyla Yusufeli'ne geldiklerini ifade eden Uraloğlu, şunları söyledi:

"8 Temmuz'u 9 Temmuz'a bağlayan gece uydumuzu ilk yörüngesine başarıyla fırlattık ve uydumuzdan ilk sinyali planlanan şekilde 67. dakikada başarıyla aldık. Şu anda uydumuz 35 bin 786 kilometre uzaklıktaki yer sabit yörüngesine varmak için kimyasal itki sistemiyle ateşlenerek aşama aşama kalıcı yörüngesine doğru ilerliyor. Yörüngesine varması için planlanan bu ateşlemelerden ilkini 10 Temmuz günü gerçekleştirmiştik. Hamdolsun dün itibarıyla Türkiye saatiyle 20.00 civarında başlayan ve 69 dakika süren 2. ateşleme süreci de başarıyla sonuçlandı. Türksat 6A sorunsuz şekilde uzaydaki yolculuğuna devam ediyor ve bizler de sabırsızlıkla yörüngesinde hizmete başlayacağı anı bekliyoruz."

Uraloğlu, Türkiye'nin ürettiği en yüksek değere sahip teknoloji projelerinden biri olan, ilk yerli ve milli haberleşme uydusunun Türksat 6A olduğuna işaret ederek, "Maalesef biz geçmişte 'Siz yapamazsınız.' nidalarıyla büyüdük. Ama Rabbimizin izniyle her geçen gün gücüne güç katan ülkemizin, her şeyin en iyisini, en güzelini hak eden milletimizin nelere imza atabileceğini, neler başarabileceğini Türksat 6A ile bir kez daha gösterdik." diye konuştu.

Suyun medeniyet olduğunu vurgulayan Uraloğlu, "Bu noktada 2,3 milyar metreküp su depolama ve yıllık 1 milyar 900 milyon kilovatsaat enerji sağlama kapasitesiyle Cumhuriyet tarihimizin en gurur verici eserlerinden Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santralimizin önemi de ortaya çıkmaktadır. Bir başka medeniyet göstergesi ise hiç şüphesiz yoldur. Su ile yol birleştiği zaman orada hayat binbir rengiyle ortaya çıkmakta, refah ve zenginlik artmaktadır." ifadelerini kullandı.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR