Dolar $
32.75
%-0.09 -0.03
Euro €
35.03
%-0.12 -0.04
Sterlin £
41.49
%-0.26 -0.11
Çeyrek Altın
3928.57
%-0.72 -28.07
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNCEL Cumartesi 25 Mayıs 2024 19:00

BAKAN TUNÇ: FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZİN HAKLI DAVASINDA YANLARINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Uluslararası Adalet Divanının İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları hakkında aldığı kararla ilgili olarak açıklama yaptı.

Bakan Tunç: Filistinli kardeşlerimizin haklı davasında yanlarında olmaya devam edeceğiz

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Uluslararası Adalet Divanının İsrail’in saldırıları durdurmasına ve insani yardımların önünün açılmasına yönelik verdiği kararın Filistin için önemli ancak yetersiz olduğunu ifade etti.

İsrail'e Uluslararası Adalet Divanının aldığı kararlara en kısa sürede uyması konusunda çağrı yapan Tunç, "Yaklaşık 8 aydan bu yana 36 bine yakın Filistinlinin hayatını kaybetmesine, 80 binden fazla Filistinlinin ise yaralanmasına neden olan barbar İsrail, işlediği savaş ve insanlık suçlarına son vermelidir" dedi.

Bakan Tunç, İsrail'in terör örgütü gibi davranmayı bırakması ve uluslararası hukukun gereğini yerine getirmesi gerektiğini vurgulayarak şunları belirtti:

"Demokrasiye ve insan haklarına inanan ülkeler ve uluslararası kuruluşlar da İsrail’in kararlara uyması noktasında harekete geçmelidir. İnsanlık vicdanında mahkum olan İsrailli yetkililer, en kısa sürede hak ettikleri cezaya çarptırılmalıdır. Türkiye olarak İsrail’in hain saldırıları duruncaya ve İsrailli yetkililer cezalandırılıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Masum Filistinli kardeşlerimizin haklı davasında yanlarında olmaya, dünyada hakkı ve adaleti savunmaya devam edeceğiz."

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR