Dolar $
32.95
%-0.01 -0
Euro €
35.81
%-0.24 -0.08
Sterlin £
42.46
%-0.24 -0.1
Çeyrek Altın
4144.55
%0.98 39.63
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNDEM Cuma 26 Temmuz 2024 13:00

BAKAN TEKİN'DEN GAZZELİ ÇOCUKLARA ZİYARET

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gazze'deki saldırıların ardından Türkiye'ye getirilen çocuklara yönelik psikolojik destek, uyum eğitimi ve Türkçe dil öğretimi kurslarının verildiği Seyranbağları İlkokulu'nu ziyaret etti.

Bakan Tekin'den Gazzeli çocuklara ziyaret

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre,  İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarından etkilenerek tedavi edilmek üzere Türkiye'ye getirilen çocuklar için bakanlık tarafından başta psikolojik destek olmak üzere uyum eğitimi ve Türkçe dil öğretimi gibi çeşitli eğitimler verilmeye başlandı.

Milli Eğitim Bakanı Tekin, bu doğrultuda Ankara Seyranbağları İlkokulu’nda yaz okulu kapsamında eğitim alan 220 Gazzeli çocuğu ziyaret etti. Ziyarette çocuklar, "Hoş geldiniz okulumuza!" diyerek Bakan Tekin'i çiçeklerle karşıladı.

 Çocukların eğitim aldığı sınıfları gezen Bakan Tekin, öğrencilerle Türkçe sohbet etti. Türkiye'nin her zaman Filistin'in yanında olduğunu vurgulayan Bakan Tekin, misafir ettikleri Gazzeli çocukların tüm ihtiyaçlarını karşılayarak her zaman yanlarında olacaklarını söyledi.

Ziyarette Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz ve Ankara Valisi Vasip Şahin de yer aldı.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR