Dolar $
32.21
%0.01 0
Euro €
35.04
%0.12 0.04
Sterlin £
40.97
%0 0
Çeyrek Altın
4140.22
%1.11 45.01
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Eğitim Perşembe 09 Mayıs 2024 12:00

BAKAN TEKİN: HER BİR ÖĞRETMENİMİZİN YANINDA OLACAĞIZ

FATMA ELİF BEYHAN - 09.05.2024 - HİBYA - Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, son günlerde eğitimcilere yönelik saldırılara ilişkin sendika başkanları ile bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.

Bakan Tekin: Her bir öğretmenimizin yanında olacağız

Bakan Tekin'in açıklaması şu şekilde:

"Bize öğretmen başta olmak üzere ailesine topluma ve milletine saygıyı emreden geleneğimizi ve değerlerimizi eğitim öğretim süreçleri içinde daha belirgin bir biçimde yer vermeyi önemsiyoruz.

Öğretmen arkadaşlarımızdan da bir beklentim var. Aramızdaki her türlü fikir ayrılıklarını, düşünce ayrılıklarını, yaşam tarzı ayrılıklarını bir tarafa bırakarak mesleğimizin onuruna ve meslektaşlarımızın gururuna 1 milyondan fazla mensubu bulan bir aile havasında hep beraber sahip çıkalım.

Bu çerçevede eğitim camiamızın ve öğretmen arkadaşlarımızın ısrarla talep ettiği Öğretmenlik Meslek Kanunu sürecinde eğitim çalışanlarına ve öğretmene şiddetle ilgili yasal düzenlemelerle ilgili de birkaç cümle söyleyeceğim. Öğretmenlik Meslek Kanunu Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildikten sonra bakanlığımız kanun süreciyle ilgili yeni bir hazırlık aşaması başlattı, bu süreç devam ediyor.

Hazırladığımız Öğretmenlik Meslek Kanunu içerisinde öğretmenlere ve eğitim çalışanlarına yönelik şiddet içeren fiillerle ilgili olarak şu hükümlere de taslakta yer verdik;

Bu türden fiillere karşılık Ceza Kanunlarında öngörülen cezaların yüzde 50 oranında artırımlı olarak verilmesini teklif ettik.

Bu fiilleri işleyenlerin hapis cezalarının ertelenmesinin engellenmesini talep ettik.

Bu fiillerin doğrudan tutuklama sebebi sayılarak bu fiilleri işleyenlerin tutuksuz yargılanması yolunun kapatılmasını talep ettik.

Özel eğitim kurumlarında görev yapan öğretmen ve diğer eğitim çalışanlarının da görevleri sebebiyle kendilerine karşı işlenen suçlar bakımından kamu görevlisi sayılmalarını teklif ettik.

Hazırladığımız taslak metin önümüzdeki günlerde TBMM’nin onayına gelecek. Milletvekillerimiz ve siyasi parti ayırt etmeksizin hepsinin bu sürece sahip çıkacağından eminim.

Bu süreçte her bir öğretmenimizin yanında olacağız. Onların sorunlarına kulak vermek, onların sesi olmak bizim en önemli görevimiz olacak. Onlara yönelik şiddeti asla ve asla kabule etmediğimizi, etmeyeceğimizi her ortamda dile getireceğiz. Bu minvalde çalışmalarımızı devam ettireceğiz."

ABONE OL