Dolar $
33.06
%0.2 0.06
Euro €
35.99
%-0.07 -0.02
Sterlin £
42.83
%-0.05 -0.02
Çeyrek Altın
4289.54
%2.13 88.36
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNCEL Cumartesi 13 Temmuz 2024 15:00

BAKAN KURUM: 2025 YILINDA 11 İLDE EVİNE GİRMEYEN DEPREMZEDE KARDEŞİMİZ KALMAYACAK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep Nurdağı'nda bir konuşma yaptı. Bakan Kurum, Gaziantep genelinde 14 bin 710 konu ve işyerinin teslim edildiğini duyurdu.

Bakan Kurum: 2025 yılında 11 ilde evine girmeyen depremzede kardeşimiz kalmayacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, Gaziantep genelinde 14 bin 710 konu ve işyerinin teslim edildiğini açıkladı.

Bakan Kurum'un konuşmasından satır başları şu şekilde:

"Yapılması gereken çalışmaları 11 il ve ilçelerimizde yine Gaziantep merkezi esas almak suretiyle yaptık. Gaziantep bu anlamda hem kendine hem de 11 ilimize yapılması gereken yardımları yapmak için 81 ilimiz gibi çok güzel bir duruş sergiledi o yüzden ben Gaziantepli kardeşlerimize teşekkürlerimi sunmak istiyorum.

6 şubatta 14 milyon kardeşimizin acı yaşadığı süreçte hep birlikte afetzede kardeşlerimiz için, Nurdağı ve İslahiye’nin yaralarını sarmak için bir söz verdik. Deprem bölgesini asla ve asla kaderine terk etmeyeceğiz dedik.

İlk konteyner kentimizi Nurdağı’nda kurduk. İlk çarşımızı İslahiye’de yaptık. İlk okulumuzu ve kreşimizi buralarda yaptık ve tüm deprem bölgesine rol model oldu. Hiçbir vatandaşımızı ayırmadan her afetzede kardeşimize eşit hizmet götürecek anlayışla bu çalışmaları yaptık.

Bu çalışmaları yapmak kolay değil. Cumhurbaşkanımızın göstermiş olduğu liderlikle, ortaya koymuş olduğu vizyonla gerçekleşti. Biz de tüm ekip arkadaşlarımızla birlikte sahada yapılması gereken çalışmaları hep birlikte yaptık ve burada o gün için aldığımız kararlar çerçevesinde 3 ayda 180 bin konutun temelini attık.

Bugün o konutların teslim edildiğini görüyoruz. O konutlarda oturan vatandaşlarımızın yüzünün güldüğünü görüyoruz. İnşallah işin sonuna kadar, bu işler bitene kadar da asla ve asla deprem bölgesinden ayrılmayacağız.

Bir yandan yerin üstünde dükkanlarımızı, kreşlerimizi yapıyor; konutlarımızı vatandaşımızın, bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda inşa etmeye gayret gösteriyoruz. Bir taraftan da şehrin kalıcı altyapısını güçlendirecek adımlarımızı atıyoruz.

Bundan sonraki süreçte her ay 25, 30 bin konutumuzun teslimini gerçekleştirecek ve yıl sonuna kadar 200 bin konutun afetzede kardeşlerimize teslim etmiş olacağız.

2025 yılına geldiğimizde 11 ilde evine girmeyen depremzede kardeşimiz kalmayacak ve tüm deprem bölgesi artık afet bölgesi olarak anılmayacak.

Bölgenin Anadolu’nun parlayan yıldızı olarak şehirler ilçeler olarak anılacak. Bunun için de devletimiz yapılması gereken tüm yatırımları yapmaktadır. Deprem bölgesinde herhangi bir tasarruf söz konusu değildir. Bunu geçtiğimiz hafta Hazine ve Maliye Bakanımız da açıkladı.

Gaziantep geneline baktığımızda 14 bin 710 konutumuzu ve işyerimizi teslim ettik. Birçok ilçe ve köyümüzde 32 bin 299 konut ve işyerimizin yapım çalışmaları süratli bir şekilde devam etmektedir."

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR