Dolar $
32.91
%-0.1 -0.03
Euro €
35.23
%-0.24 -0.08
Sterlin £
41.7
%-0.38 -0.16
Çeyrek Altın
4010.97
%-0.37 -14.55
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | SAĞLIK Çarşamba 12 Haziran 2024 13:00

BAKAN KOCA: ONAYLI RANDEVU DÖNEMİNDE SİSTEMİN KAPSAMINI GELİŞTİRME HAZIRLIĞI İÇİNDEYİZ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Onaylı Randevu Döneminde sistemin kapsamını geliştirme hazırlığı içinde olduklarını açıkladı.

Bakan Koca: Onaylı Randevu Döneminde sistemin kapsamını geliştirme hazırlığı içindeyiz

Sağlık Bakanı Koca, Onaylı Randevu Döneminin ilk sonuçlarının değerlendirildiği toplantıların devam edeceğini belirterek, perşembe günü yeni toplantıyı Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi’nde gerçekleştireceklerini bildirdi.

Onaylı Randevu Döneminin bir aylık sonuçlarını bayramdan sonra Koordinasyon Kurulu olarak yapacakları basın toplantısında açıklayacakları bilgisini paylaşan Bakan Koca, “Şu anki sonuçlara göre, şikayetler azalmış, randevu sadakati artmış durumda. Tetkiklerle ilgili de onaylı randevuya benzer bir döneme geçme hazırlığı içindeyiz.” dedi.

Bakan Koca, Onaylı Randevu Döneminde sistemin kapsamını geliştirme hazırlığı içinde olduklarına dikkati çekerek, açıklamasına şöyle devam etti:

“MR, tomografi, gastroskopi, kolonoskopi gibi hizmetler, hatta ameliyatlar, bütün tetkikler, tıbbi işlemler için onay sistemini devreye alacağız. Eğer bir sonraki gün yapılacak tetkik veya müdahaleye vatandaşımız gelemeyecekse bir başka hastamızın randevusunu öne alacağız.”

Kuduz vakalarında bir artışın söz konusu olduğunu ifade eden Bakan Koca, “Buna karşı alınması tartışılan, kararı bize, bakanlığımıza ait olmayan bazı önlem seçenekleri var. ‘Uyutmak’ gibi görünürde, ismiyle insancıllaştırılmış seçeneğe benim gönlüm razı değil.” diye konuştu.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR