Dolar $
33.07
%-0.02 -0
Euro €
36.1
%-0.34 -0.12
Sterlin £
43.04
%-0.13 -0.05
Çeyrek Altın
4280.13
%-0.44 -18.59
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Sanayi Perşembe 18 Temmuz 2024 20:00

BAKAN KACIR, TUNCELİ'DE 7 PROJENİN AÇILIŞINI YAPTI

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kalkınma Ajansı Tunceli Projeleri Toplu Açılış ve DAP Bölge Kalkınma İdaresi Projeleri İmza Töreni'ne katıldı.

Bakan Kacır, Tunceli'de 7 projenin açılışını yaptı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Fırat Kalkınma Ajansı destekleriyle çevre düzenlemelerinden turizme, kadın istihdamını artırmadan fabrika kurulumuna geniş bir yelpazede hayata geçirilen toplam proje büyüklüğü 162 milyon lirayı aşan 7 projenin açılışını yaptıklarını belirterek, "Fırat Kalkınma Ajansımızın 137 milyon liranın üzerinde bir destek sunduğu 7 projemiz; şehrimizi bölgesinin parlayan yıldızı yapacak. İmzasını attığımız 5 projemiz; tarım ve hayvancılıkta katma değerin ve verimliliğin artırılmasını hedefleyen DAP Bölge Kalkınma İdaremiz adına yürütülecek." dedi.

Tunceli’ye yeni eserler kazandırmanın heyecanını hep birlikte yaşadıklarını belirten Kacır, şunları söyledi:

"Çevre düzenlemelerinden turizme, üretimden istihdama farklı başlıklarda açılışını gerçekleştirdiğimiz 7 projenin ve imzalarını atacağımız 5 projenin Tunceli'ye, bölgemize ve ülkemize hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum. Vatan toprağının her karışını, hiçbir bölgemizi, hiçbir şehrimizi geride bırakmadan eser ve hizmetlerle ilmek ilmek dokuyoruz. Sanayiden ulaştırmaya, eğitimden sağlığa, ticaretten tarıma her alanda asırlık projeleri hayata geçiriyoruz."

Şehirlerimizi baştan uca kalkındırlarını söyleyen Bakan Kacır, "Sosyal ve ekonomik büyümelerini destekleyecek vizyon projeleri kararlılıkla gerçekleştiriyoruz. Yatırım, üretim, istihdam, icat ve ihracat odaklı kalkınma modelimizle vatandaşlarımızın refah düzeyini daha yukarıya taşıyoruz. İstihdamımız 32 milyon 900 bini aştı. İstihdam oranı yüzde 50 ile tarihi bir zirveye ulaştık. İşsizlik oranımız yüzde 8,4 ile 12 yılın en düşük seviyesine geriledi. " ifadelerine yer verdi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR