Dolar $
33.89
%0.38 0.13
Euro €
37.71
%0.76 0.28
Sterlin £
44.16
%0.6 0.26
Çeyrek Altın
4500.7
%0.83 36.69
SON DAKİKA
SPOR Cuma 16 Ağustos 2024 02:05

BAHANE KEŞFEDİLDİ: HAKEM

Türkiye, 40 yıl sonra olimpiyatlardan altın madalya alamadan geri döndü. 2024 Paris Olimpiyatları'nda altın madalyanın kıyısından dönen sporcular, madalya alamamanın nedeni olarak hakem kararlarını gösterdi

Bahane keşfedildi: Hakem

bahane-iParis 2024 Olimpiyat Oyunları'nı altın madalyasız kapatan Türkiye, hedeflerinin uzağında kaldı. Türkiye, Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen 33. Yaz Olimpiyat Oyunları'na 101 sporcuyla katılırken, milli boksör Tuğrulhan Erdemir yasaklı madde kullanma gerekçesiyle oyunlarda yarışamadı.

Paris 2024'te 100 sporcu ile 18 branşta madalya mücadelesi veren ay-yıldızlılar, beklenen başarıyı sergileyemedi. Taha Akgül ile Buse Naz Çakıroğlu hakem kararlarına tepki gösterdi.

Türkiye 40 yılın ardından ilk kez olimpiyatlardan altın madalya almadan döndü. Beklentilerin çok uzağında kalan Milli sporcular, hakemleri bahane etti. Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nı üç gümüş ve beş bronz madalyayla kapatan Türkiye, en son 1984 Los Angeles'ta altın madalya elde edemedi. 

HAKEMLER ÜLKENİN KADERİYLE OYNADI

Bronz madalya alarak aktif güreş hayatını noktalayan Taha Akgül, altın madalyayı hakemlerin yarı finaldeki kararları nedeniyle kaybettiğini iddia etti. Akgül, şu ifadeleri kullandı: "Çok iyi bir hazırlık süreci geçirdik. Gereken her şeyi yaptık altın madalya için. Yarı finali maalesef hakemlerin kararıyla kaybettik. Olimpiyat şampiyonuyla dünya şampiyonunun maçında 'pasif' kararıyla sonuç belirlenmemeliydi. Hiç puan vermedim diğer maçlarda. Şükürler olsun büyük başarılar elde ettim. Kariyerimi altınla bitirmek istiyordum ama hak etmediğim bir mağlubiyet aldım. O altını alsaydım ülke sıralamasında 15-20 basamak yükselecektik. Hakemler aslında bir ülkenin kaderiyle de oynadı. Üzgünüm. Bronz madalyada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

HAKKIMIZI YEDİLER

Milli boksör Buse Naz Çakıroğlu ise Çin'den Yu Wu'ya mağlup oldu ve gümüş madalyanın sahibi oldu. Mücadele sonrasında hem Buse Naz hem de antrenör Nazım Yiğit hakem kararlarına tepki gösterdi. Çakıroğlu IOC (Uluslararası Olimpiyat Komitesi) aleyhine zehir zemberek sözler söyledi: "Bu, Türk düşmanlığı. Göz göre göre hakkımız yediler. Tokyo 2020 Olimpiyatları’nda da aynısını yaptılar. Kazandığımız raundu rakibe verdiler. İOC dünyanın en kötü hakemlerini buraya göndermiş. IOC’yi kınıyorum, tanımıyorum."

BİZE BURADA ‘DUR’ DEDİLER

Buse Naz ise "Finalde bizim boks anlayışımızla yanda oturan hakemlerin boks anlayışı bir değildi. Bence bugün boksu bilen herkes tribünde oturuyordu, ringin kenarında değil. Buraya sadece şampiyon olmak için geldik ama aslında ister istemez beklentiyi biz yükseltiyoruz. Daha sonra olimpiyatta altın madalya alamayınca da mutsuz oluyoruz. Olimpiyatta aldığımız her madalya çok değerli, çok kıymetli. Bugün bize burada 'dur' dediler, biz de duruyoruz. Benim ve Busenaz Sürmeneli'nin hedefi olimpiyat şampiyonu olmak. Geri kalan 21 kişinin hedefi bizi yenmek. Olimpiyat altın madalyasından daha çok bizi yenmek istiyorlar. Maç içerisinde centilmence olmayan tüm hareketlerin nedeni buna dayanıyor" dedi.