Dolar $
33.58
%0.01 0
Euro €
36.71
%0.01 0
Sterlin £
42.92
%-0 -0
Çeyrek Altın
4291.65
%0.16 6.81
SON DAKİKA
EKONOMİ Perşembe 08 Ağustos 2024 14:04

BAHADIR KİMYA'NIN HALKA ARZINA 3,5 KAT TALEP GELDİ

Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden endüstri ve otomotiv sektörü için madeni yağlar ve kimyasallar üreten Bahadır Kimya, 5-6-7 Ağustos 2024 tarihlerinde gerçekleşen talep toplama sürecini başarılı bir şekilde tamamladı. 3 günlük süreçte toplam halka arz büyüklüğünün yaklaşık 3,5 katı 55 milyon 927 bin 334 TL nominal talep toplandı.

Bahadır Kimya'nın halka arzına 3,5 kat talep geldi

Türkiye'nin önde gelen madeni yağ üreticilerinden Bahadır Kimya’nın halka arzı başarıyla sonuçlandı. Tera Yatırım liderliğinde toplam 39 aracı kuruluştan oluşan konsorsiyum aracılığıyla 5-6-7 Ağustos 2024 tarihlerinde pay başına 51 TL sabit fiyatla, talep toplama yöntemiyle gerçekleşen halka arzda halka arzın büyüklüğü 816 milyon TL oldu. Bahadır Kimya paylarının halka arzında yurt içi bireysel yatırımcı kategorisinde tahsisatın 3,4 katı, yurt içi kurumsal yatırımcı kategorisinde tahsisatın 4 katı ve yurt dışı kurumsal yatırımcı kategorisinde ise tahsisatın 1,7 katı talep toplandı. Satışa sunulan 16 milyon TL nominal değerli paya yatırımcılardan halka arz büyüklüğünün yaklaşık 3,5 katı 55 milyon 927 bin 334 TL nominal talep geldi.

Halka arzda 373 bin 692 adet yurt içi bireysel yatırımcıya, 70 adet yurt içi kurumsal yatırımcıya ve 4 adet yurt dışı kurumsal yatırımcıya olmak üzere toplamda 373 bin 766 yatırımcıya dağıtım yapıldı. Dağıtıma esas tahsisat oranları ise yurt içi bireysel yatırımcılar için %50, yurt içi kurumsal yatırımcılar için %40 ve yurt dışı kurumsal yatırımcılar için ise %10 olarak gerçekleşti. Satış sonuçlarına göre, Bahadır Kimya’nın halka açıklık oranı % 29,09 oldu.

“Yatırımcılarımızdan aldığımız güçle büyümeye devam edeceğiz”

Halka arz sonuçlarına ilişkin konuşan Bahadır Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Bahadır, “Şirketimiz için önemli bir eşiği geride bırakırken halka arzımızı başarıyla tamamlamanın mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz. Halka arz ile birlikte kurumsal kimliğimizi daha da pekiştirecek, işletme sermayemizi güçlendireceğiz. Artış gösterecek öz kaynaklarımız ile de yeni yatırımlarımızı finanse edecek, fırsatları değerlendirerek yeni projelerimizi gerçekleştirme yolunda önemli bir adım atacağız. Üretim hacmimiz, yatırımlarımız ve satış gelirlerimizle daima ileriyi hedefliyoruz. Bu hedefimiz doğrultusunda bize güvenen tüm yatırımcılarımızın ilgisine ve inancına teşekkür ederiz. Yatırımcılarımızdan aldığımız güçle beraber büyümeye ve ülkemize katma değer sağlamaya devam edeceğiz" dedi.

“Yeni yatırımları finanse edecek, fırsatları değerlendireceğiz”

Halka arz geliriyle fırsatları değerlendireceklerini belirten Serkan Bahadır, “Satış hacmimizi ve doğru orantılı olarak üretim miktarımızı sürekli artırıyoruz. Stok birim maliyetinin ülkemiz ve uluslararası piyasalardaki fiyat dalgalanmalarından doğrudan etkilenmesi nedeniyle de stoklu şekilde çalışıyoruz. Bu kapsamda halka arzdan elde edeceğimiz geliri hammadde tedarikinde kullanmayı planlıyoruz. Bununla birlikte ürünlerimizin ambalajlarını üretmek için Kırıkkale OSB içerisinde tahsis süreci devam eden arsa üzerinde de yeni bir fabrika yatırımı düşünüyoruz. Ayrıca ekonominin ve piyasanın elverdiği koşullarda başta şirket alımı olmak üzere çıkabilecek diğer fırsatları da değerlendireceğiz” dedi.