Dolar $
32.95
%-0.01 -0
Euro €
35.9
%-0.21 -0.07
Sterlin £
42.46
%-0.28 -0.12
Çeyrek Altın
4144.88
%0.99 39.96
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Yerel Yönetimler Cuma 26 Temmuz 2024 13:00

BAĞCILAR BELEDİYESİ'NE BAĞLI BAĞ-KAFE'DE KURSİYERLER İŞE BAŞLADI

Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi'nde 2 aylık barista eğitimini tamamlayan kadınlar, belediye bünyesinde hizmet veren Bağ-Kafe'de barista olarak işe başladı.

Bağcılar Belediyesi'ne bağlı Bağ-Kafe'de kursiyerler işe başladı

Bağcılar Belediyesi, farklı alanlarda meslek edinmek isteyen vatandaşlar için verdiği teorik ve uygulamalı meslek eğitim kurslarına devam ediyor. Özellikle sayıları her geçen gün artan kafelerde çalışmak için kursta eğitim alıyor. Kursiyerler, eğitimin ardından belediye bünyesinde hizmet veren Bağ-Kafe’de barista olarak işe başladı.

Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde ücretsiz olarak verilen 2 aylık programda “Barista-Servis Elemanı-Mutfak Hazırlık Personeli Eğitimi” düzenlendi. Bu barista eğitimini tamamlayan 3 kursiyer de yine Bağcılar Belediyesi’ne bağlı Bağ-Kafe’de işe başladı.

Sürecin iyi geçtiğini belirten 19 yaşındaki İlayda Akdoğan, “Lise mezunuyum. 2 aylık bir barista eğitimi aldık. Süreç bizim için iyiydi. İş Sağlığı Güvenliği ve Hijyen Eğitimi aldım. Kahve sunumları, kahve hakkında bilgilerimiz oldu. İşe başlama sürecinde 2 haftalık bir eğitimimiz oldu. Şef ve müdürlerimiz tarafından değerlendirildik. Daha sonra olumlu geri dönüş alıp iş başvurusunda bulunduk.” dedi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR