SON DAKİKA
Kültür - Sanat - Magazin Çarşamba 04 Eylül 2024 02:41

BAFTA ÖDÜLLÜ PEAKY BLİNDERS İSTANBUL'A GELİYOR

Tüm zamanların en çok izlenen yapımlarından biri olan Peaky Blinders, Rambert Dans Tiyatrosu'nun çarpıcı sahne uyarlaması ve ikonik müzikleri ile izleyicilere unutulmaz bir deneyim sunacak.

BAFTA ödüllü Peaky Blinders İstanbul'a geliyor

Dünyaca ünlü isimleri, gösterileri ve yapımları sanatseverlerle buluşturan Piu Entertainment ve Zorlu PSM organizasyonuyla, Yapı Kredi’nin 80. Yıl Feelin’ Good Etkinlikleri kapsamında, BAFTA ödüllü Peaky Blinders İstanbul’a geliyor. Tüm zamanların en çok izlenen yapımlarından biri olan Peaky Blinders, Rambert Dans Tiyatrosu’nun çarpıcı sahne uyarlaması ve ikonik müzikleri ile izleyicilere unutulmaz bir deneyim sunacak. Peaky Blinders; The Redemption of Thomas Shelby, 22-25 Kasım arasında, Zorlu PSM’de 5 performans ile sanatseverlerle buluşacak.

TV dizisi Peaky Blinders'ın yaratıcısı, Steven Knight tarafından yazılan ve sahneye uyarlanan “Peaky Blinders: The Redemption of Thomas Shelby”, Benoit Swan Pouffer'ın yönettiği ve koreografisini yaptığı bir dans tiyatrosundan çok daha fazlasını sunacak. Muhteşem dramatizasyon, nefes kesen danslar ve ikonik müzikler ile Shelby ailesinin heyecanlı hikayesi TV’den sonra tiyatro sahnesinde can bulacak. Özel olarak bestelenen müziklerin yanı sıra Nick Cave ve The Bad Seeds, Radiohead, Anna Calvi, The Last Shadow Puppets, Frank Carter & The Rattlesnakes ve Black Rebel Motorcycle Club'ın hazıradığı müzikler sahnede canlı orkestra tarafından seslendirilecek.

İngiltere'nin Birmingham şehrinde bulunan bir sokak çetesi üyelerinin hikayesini anlatan Peaky Blinders, 1880'lerden 1910'lara kadar faaliyet gösteren işçi sınıfı İngiltere’sinin, sert ekonomik yoksunluklarından doğan bir grup. Ağırlıklı olarak, alt-orta sınıf geçmişe sahip genç suçlulardan oluşan; hırsızlık, şiddet, haraç alma, yasa dışı bahis ve kumar piyasasını yönetme ile uğraşan üyeler, özel dikim ceketler, yakalı pardösüler, düğmeli ipek eşarplar, paçalı pantolonlar, deri çizmeler ve sivri düz şapkalardan oluşan özel kıyafetleriyle bu kez tiyatro sahnesinde arz-ı endam edecekler.

Dünyanın en ünlü sokak çetesinin sürükleyici ve ilham verici hikayesini, tutkulu bir aşk ve intikam ile taçlandıran “Peaky Blinders: The Redemption of Thomas Shelby”yi izlemek isteyen Yapı Kredi kredi kart sahiplerine özel yüzde 15 indirim fırsatı sunuyor.

Yapı Kredi’nin 80. Yıl Feelin’ Good Etkinlikleri kapsamında, Piu Entertainment ve Zorlu PSM organizasyonuyla gerçekleşecek görkemli prodüksiyon; İngiltere’deki kapalı gişe turnesinin ardından İstanbul’da sevenleriyle buluşacak.