Dolar $
33.09
%0.03 0.01
Euro €
36.29
%0.17 0.06
Sterlin £
42.97
%-0.24 -0.1
Çeyrek Altın
4298.52
%-0.01 -0.43
SON DAKİKA
Haber Merkezi | Savunma Perşembe 18 Temmuz 2024 11:37

BAE SYSTEMS'DAN GÜNEY KORE'YE 111 MİLYON DOLARLIK SATURN

BAE Systems, Güney Kore'ye NATO'nun İkinci Nesil Anti-Jamming Taktik Ultra-Yüksek Frekanslı Radyo Sistemi olan SATURN dalga formunu sağlamak için toplamda 111 milyon dolarlık çok sayıda sözleşmeye imza attı.

BAE Systems'dan Güney Kore'ye 111 milyon dolarlık SATURN

SATURN, Güney Kore’nin sabit kanatlı ve döner kanatlı hava araçları için güvenli ve birlikte çalışabilir komuta ve kontrol yetenekleri sunmayı hedefliyor. Modern muharebe sahasının giderek daha sofistike hale gelmesiyle birlikte taktik dalga formlarında ileri teknolojilere olan ihtiyaç da artıyor. BAE Systems‘ın yeni nesil yazılım tabanlı radyoları, SATURN’ün hızlı frekans atlamalı dalga formunu kullanarak bu ihtiyaçlara çözüm sunabilmesi için geliştiriliyor. 

Ayrıca SATURN, kritik kararlar alması gereken operatörlere hızlı ve doğru iletişim sağlayarak önemli avantajlar sunacak. BAE Systems C4ISRS Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Dave Logan, konuyla ilgili olarak “Günümüzün karmaşık ve çekişmeli savaş alanlarında, karada, havada ve denizde üstünlük sağlamak kritik öneme sahiptir. Güney Kore için özelleştirilmiş bu çözüm, kuvvetlerine çeşitli taktik görevler için son teknoloji, güvenli ve modern iletişim sağlayacak ve ABD ve koalisyon ortaklarıyla birlikte çalışabilirliklerini sürdürecektir.” açıklamasında bulundu. 

Dünya genelinde 100.000’den fazla radyo ile konuşlandırılan BAE Systems’ın iletişim ürünleri, eski modellere kıyasla iki kat daha fazla güvenilirlik sağladığını iddia ediyor. Bu radyoların, BAE Systems’ın Fort Wayne, Indiana’daki tesisinde üretileceği açıklandı. ARC-232A’nın nihai montaj ve test sürecinin ise, Koreli üretici LIG Nex1‘e tarafından sağlanacağını duyuruldu.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR