Dolar $
32.95
%-0.01 -0
Euro €
35.9
%-0.21 -0.07
Sterlin £
42.46
%-0.28 -0.12
Çeyrek Altın
4144.88
%0.99 39.96
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNDEM Pazar 28 Temmuz 2024 13:00

BABACAN: 154 DEĞİL 254 OLSA NE OLACAK, DEBELENDİKÇE BATAKLIĞA DAHA ÇOK BATIYORLAR

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Sinan Ateş cinayeti ile ilgili değerlendirme yaptıkları belirtilen, aralarında siyasetçi ve gazetecilerin bulunduğu 154 kişilik bir liste hazırlatmasına tepki gösterdi.

Babacan: 154 değil 254 olsa ne olacak, debelendikçe bataklığa daha çok batıyorlar

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin Sinan Ateş cinayeti ile ilgili aralarında siyasetçi ve gazetecilerin bulunduğu 154 kişilik bir liste hazırlatmasına dair açıklama yaptı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, ''154 değil 254 liste yayınlasalar ne olacak Allah aşkına? Haksızlıklarıyla, hukuksuzluklarıyla, kendi içinde sıkışmışlıklarıyla debelenip duruyorlar, debelendikçe de bataklığa daha çok batıyorlar. Ben bunu öyle görüyorum çünkü millet notunu veriyor.” dedi.

Babacan, cinayete kurban giden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in küçük çocuğunun Erdoğan’dan “Tayyip Dede babamın katillerini bul” talebinde bulunduğunu dile getirdi. Erdoğan’ı vicdana davet eden Babacan, “Normal bir hukuk devletinde zaten Cumhurbaşkanı’nın bir cinayeti aydınlatması için aracı olmasına gerek kalmaz. Ancak bizde hukuk ve adalet yok.” ifadesini kullandı.

AK Parti’ye gönül veren milyonlarca insanın hukuksuzluktan ve adaletsizlikten rahatsız olduğunu aktaran Babacan, “Ben AK Parti’nin kurucusuyum biliyorsunuz, ilk kuran 70 kişiden birisiyim, çok büyük emeğimiz var oralarda. 16 yıl MKYK üyesi oldum. 13 yıl bakanlık yaptım. 8 yıl MGK üyesi oldum. Gerçekten ilk kuruluştaki idealizme, ilkelere ve değerlere bakıyorum, bir de bugün AK Parti’nin kimlerle yan yana durmak zorunda kaldığını görüyorum ve üzülüyorum. Eminim ki AK Parti’ye destek veren milyonlarca insan da bunu izliyor ve üzülüyor.” eleştirisinde bulundu. 

Ekonomi yönetiminin ve kurumlarının bağımsız olması gerektiğini vurgulayan Babacan, “Örneğin Merkez Bankası bağımsız olmayınca enflasyon düşmez diyoruz değil mi? 34 yıl bu ülkede enflasyon yüksek seyretmiş ve biz gelip de Süreyya Bey döneminde tarafsız çalışarak enflasyonu tek haneye düşürmüşüz. Bunun sırrı buradadır.” dedi. 

DEVA Partisi’nin ülkeyi yönetmeye en hazır parti konumunda olduğunu kaydeden Babacan, TBMM’de grup kurma çalışmalarının da devam ettiğini aktardı. Babacan, grup sağlama aritmetiğini doğal yollarla gerçekleştirmek istediklerini, belli bir sayıya ulaşmak adına suni yollara başvurmayacaklarını söyledi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR