Dolar $
33.08
%0 0
Euro €
36.17
%-0.19 -0.07
Sterlin £
42.97
%-0.3 -0.13
Çeyrek Altın
4254.55
%-1.03 -43.86
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNDEM Perşembe 18 Temmuz 2024 17:00

BABACAN: 1 TEMMUZ'DA ASGARİ ÜCRETE ZAM YAPILMAMASI KUL HAKKIDIR

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel'i ziyaret etti. Babacan, görüşmede hükümetin ekonomi politikasını eleştirdi.

Babacan: 1 Temmuz'da asgari ücrete zam yapılmaması kul hakkıdır

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, CHP Genel Başkanı Özel'e gerçekleştirdiği ziyarette 1 Temmuz’da asgari ücrete zam yapılmamasının kul hakkı olduğunu belirterek, “Bugüne kadar hiçbir popülizm yapmamış, 11 yıl bu ülkenin ekonomisinin başında olmuş bir insan olarak söylüyorum; bu haktır, hakkın teslim edilmesi gerekir.” dedi.

Özel’e yerel seçim başarısı için tebrik ziyaretinde bulunduklarını aktaran Babacan, “Suriye konusunda geniş kapsamlı bir değerlendirme yaptık ve Suriye sorununun çözümünün Türkiye’deki sığınmacı sorununun çözümünün Suriye ile sorunların çözümünde önemli bir perspektif olduğunu ifade ettik. Kuruluşumuzdan bugüne DEVA Partisi ile CHP arasında karşılıklı saygıya dayanan olumlu ilişkilerin bundan sonraki süreçte de bu seyirde devam etmesi, diyalog kapılarının açık olması konusunda karşılıklı teyitleştik.” diye konuştu.

Babacan, emekli maaşları ve asgari ücretle ilgili yaptığı değerlendirmede, milletin bildiği ve yaşadığı gerçek enflasyonu örtmeye çalışan bir yönetim anlayışı olduğunu kaydetti.

Sokak hayvanları ile ilgili yasa tasarısını da değerlendiren Babacan, “Yanlış karar ve ihmallerle merkezi tek elden yönetim yanlışlarıyla ülkemizde enflasyon patladıysa Türkiye’de sokak hayvanlarının sayısında da bir patlama söz konusu. Burada bir yandan sokaklarımızı daha güvenli hale getirirken bir yandan da hayvan hakları konusunda vidanı duruşumuzu kaybetmeden çözüm üretmek gerekiyor.” açıklamasını yaptı.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR