Dolar $
32.83
%0.07 0.02
Euro €
35.11
%-0.46 -0.16
Sterlin £
41.62
%-0.23 -0.09
Çeyrek Altın
4013.51
%-1.22 -49.07
SON DAKİKA
Ayşe KIRCA | Çevre ve Doğa Perşembe 13 Haziran 2024 20:52

AYAKKABI DÜNYASI İLE 5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ'NDE 18 KİLOGRAM ATIK, 550 ADET İZMARİT TOPLANDI

Temiz bir gelecek ve yaşanabilir bir dünya için doğaya adım atan Ayakkabı Dünyası, projeyle kurumsal dünyada sürdürülebilirliğe yönelik yaklaşımların ve atık yönetiminin önemini ortaya koydu. Etkinlikte plastik, metal, kağıt ve cam başta olmak üzere toplam 18 kg atık toplanarak denizlerimizden uzaklaştırıldı. Katılımcılar ayrıca sahilden 550 adet izmarit topladı.

Ayakkabı Dünyası ile 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde 18 kilogram atık, 550 adet izmarit toplandı

Sürdürülebilirliği kurumsal değer olarak benimseyen ve karbon ayak izini azaltacak çalışmalar yapan Ayakkabı Dünyası, atık yönetimi konusunda fark yaratan girişimlere imza atmaya devam ediyor. Ayakkabı Dünyası, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında farklı projelerle desteğini sürdürdüğü TURMEPA ile bir araya gelerek anlamlı bir proje gerçekleştirdi. #DoğayaAdımAt mottosu çerçevesinde çevreyi koruma bilincini yaymayı misyon edinen marka, TURMEPA ile birlikte Caddebostan sahilinde kıyı temizleme etkinliği yaptı.

 

Sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarıyla tanınan içerik üreticisi Saadet Algan’ın ev sahipliği yaptığı etkinliğe Saadet Algan’ın arkadaşları da katıldı. 25 kişinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte plastik, metal, kağıt ve cam başta olmak üzere 18 kilogram atık ve 550 adet izmarit toplandı. Ayakkabı Dünyası ekibi, TURMEPA yetkilileri ve etkinlik katılımcıları tarafından ayrıştırılarak toplanan atıklar belediye ekiplerine teslim edildi.

 

Dünyada kaynakların azalmaya başladığı, çevre kirliliğin arttığı gerçeğinden yola çıkarak Provoq Recycled Koleksiyonu’nu geliştiren Ayakkabı Dünyası, koleksiyonda geri dönüştürülmüş malzemelerden üretilen ürünlere yer veriyor.Ayakkabı Dünyası, uzun vadede tüm kategorilerde satılan ürünlerin en az %30 ila %50’sini geri dönüşümlü ve vegan malzemelerden üretmeyi ve karbon ayak izini azaltarak çevre dostu bir firma olmayı amaçlıyor.


ABONE OL