Dolar $
32.89
%0.16 0.05
Euro €
35.33
%0.57 0.2
Sterlin £
41.66
%0.17 0.07
Çeyrek Altın
4029.49
%0.4 15.78
SON DAKİKA
Şafak GÜVEN | İnşaat ve emlak Perşembe 13 Haziran 2024 16:30

AVRUPA'NIN EN İYİ CEPHELERİ YARIŞTI

Baumit'in bu yıl 10. kez düzenlediği uluslararası cephe yarışması Life Challenge'ın sonuçları Slovenya'nın Ljubljana şehrinde açıklandı. Baumit ürünlerinin yer aldığı cephelerin altı farklı kategoride değerlendirildiği yarışmada, 13 farklı ülkeyi temsil eden jüri heyeti tarafından belirlendi. Jüri üyeleri arasında Türkiye'yi temsilen KG Mimarlık kurucusu Kurtul Erkmen yer aldı. Türkiye bu yıl yarışmaya 16 projeyle katılım gösterirken, NSMH imzalı Balçova Cemevi projesi 'Konut Dışı Yapı' kategorisinde ilk altı proje içinde yer alarak finale yükseldi. Avrupa'nın en iyi Baumit cephelerinin yarıştığı yarışmada büyük ödülün sahibi ise Macaristan'ın Pécs kentinde yer alan Market in Pécs oldu.

Avrupa'nın en iyi cepheleri yarıştı

Farklı kategorilerde projelerin kıyasıya yarıştığı Avrupa’nın en prestijli cephe yarışması Baumit Life Challenge, 2014 yılından bugüne Avrupa’nın en prestijli mimarlık ofislerinin katılımıyla düzenleniyor. Dış cephe sıvaları ile farklı doku, form ve renk kombinasyonları oluştururken hayal gücü, tasarım ve ustalığı buluşturma hedefiyle düzenlenen yarışmada bu yıl Türkiye’den  Balçova Cemevi projesi ‘Konut Dışı Yapı’ kategorisinde finale kaldı. Baumit ürünlerinin yer aldığı  cephelerin altı farklı kategoride değerlendirildiği yarışmada kategori birincileri şu şekilde sıralandı. Müstakil Ev kategorisinde Litvanya’dan Carnation street 4 projesi, Site-Konut-Apartman kategorisinde İspanya’dan NSA13 "TWPEAKS"  projesi, Konut Dışı Yapı kategorisinde Slovenya’dan Kindergarten among mountains projesi, Termal Renovasyon kategorisinde Litvanya’dan Moxy Kaunas Center projesi, Tarihi Renovasyon kategorisinde Polonya’dan  Children's Hospice Caritas projesi ve son olarak Dokusu ile Fark Yaratan kategorisinde Avusturya’dan VINO.TAKE projesi birinci seçildi. Life Challenge 2024’ünbüyük ödülünü eve götüren proje ise Macaristan’ın Pécs kentinde yer alan Market in Pécs oldu. 

Halk oylamasının birincisi Türkiye’den çıktı

En güzel cephelerin görkemli bir törenle ödüllendirildiği  Life Challenge 2024, Slovenya’nın başkenti Ljubljana’daki Gospodarsko razstavišče isimli fuar merkezinde gerçekleşti. Yaklaşık 500 davetlinin olduğu gecede 300’den fazla proje yarıştı. Bu yıl Türkiye’den NSMH Mimarlık imzalı Balçova Cemevi projesi ‘Konut Dışı Yapı’ kategorisinde halk oylamasında birinci, Office Istanbul Architects imzalı Zeytinli Ev projesi ise ‘Müstakil Ev’ kategorisinde halk oylamasında üçüncü oldu. Avrupa genelinde düzenlenen yarışmanın gala gecesine Türkiye'den; Ali Osman Öztürk, Aslı Sekmen, Aydan Volkan, Büşra Al, Cem Sorguç, Durmuş Dilekçi, Ertuğ Uçar, Kemal Serkan Demir, Kurtul Erkmen, Manas Demirkesimoğlu, Orçun Ersan, Sevilay Uğur Çekim, Sibel Dolakay Bozer ve Şebnem Buhara davetli olarak katıldı.  Davetli mimarlar, Baumit Türkiye ev sahipliğinde Slovenya’da üç gün süren mimari, kültürel ve gastronomi odaklı bir gezi gerçekleştirdi.

Avrupa’nın en iyi cephesi Market in Pécs seçildi

On yıldır Avrupa’nın en yaratıcı cepheleri için bir projeksiyon görevi gören Baumit Life Challenge’ın sonuçlarını değerlendiren Baumit Türkiye Pazarlama Müdürü Selin Tümer Ataoğlu; “Aralarında Türkiye’nin de olduğu Baumit’in faaliyet gösterdiği tüm Avrupa ülkelerini kapsayan yarışmada iki önemli projemiz yarıştığı ve halk oylamalarında önemli dereceler elde ettiği için çok mutluyuz. Bu yıl ödül alan proje içinse ayrı bir parantez açmak isterim. Konut dışı yapı kategorisinde yenilikçi tasarımı ve benzersiz özellikleriyle tüm beklentileri aşan Market in Pécs projesi, mimari mükemmelliğin zirvesini temsil ediyor. Proje, Macaristan'da bir Akdeniz kenti konumunda bulunan ve bir zamanlar Roma yerleşimi olan Pécs'in zengin tarihine adeta bir saygı duruşunda bulunuyor. Roma bazilikası ve Doğu çarşısından stilistik unsurları ustalıkla harmanlayarak gerçekten farklı bir mimari deneyim yaratıyor. Tarihi ve kültürel etkilerin bu uyumlu birleşimi sadece estetik çekiciliği artırmakla kalmıyor, aynı zamanda Pécs halkı için işlevsel, hareketli bir merkez olarak hizmet veriyor” dedi.

 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR