Dolar $
33.11
%0.08 0.02
Euro €
36.06
%-0.24 -0.09
Sterlin £
42.8
%-0.37 -0.16
Çeyrek Altın
4211.21
%-1.21 -50.77
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | EKONOMİ Çarşamba 17 Temmuz 2024 00:00

AVRUPA PİYASALARI FED BAŞKANI POWELL'IN FAİZ YORUMLARININ ETKİSİYLE EKSİDE KAPANDI

Yatırımcılar bölge ve ötesindeki ekonomik ve siyasi görünümü değerlendirirken, Avrupa hisse senetleri Salı gününü düşüşle kapatarak Atlantik ötesindeki eğilimi tersine çevirdi.

Avrupa piyasaları Fed Başkanı Powell'ın faiz yorumlarının etkisiyle ekside kapandı

Pan-Avrupa Stoxx 600, seansın başlarında daha büyük kayıplardan geri çekilerek geçici olarak yüzde 0,21 düşüşle kapandı. Seyahat yüzde 0,5 değer kazanırken madencilik hisseleri yüzde 1,6 düştü.

ABD'de Dow Jones Industrial Average, faiz indirimlerinin yaklaştığı umutlarıyla Salı günü yeni zirvelere ulaştı. Dow 547 puan ya da yüzde 1,3 artarken, S&P 500 yüzde 0,3 değer kazandı, Nasdaq Composite ise yatay seyretti.

Avrupa'da ise moda evleri için kötü bir gündü; Alman Hugo Boss, "süregelen makroekonomik ve jeopolitik zorluklar" nedeniyle şirketin tüm yıl satış görünümünü düşürmesinin ardından yüzde 7,5 değer kaybetti. Birleşik Krallık'tan Burberry ise zayıf lüks talebi nedeniyle kâr uyarısı yaptıktan bir gün sonra yüzde 5,2 değer kaybetti.

İsveç'in Swedbank'ı ikinci çeyrek net karında düşüş bildirmesinin ardından yüzde 1,3 düştü. Ocado, İngiliz online bakkalın ilk yarı zararının azaldığını bildirmesi ve tüm yıl beklentilerini yükseltmesinin ardından yüzde 18,5'e kadar yükseldi ve kazançlarını azaltarak yüzde 6 civarında bir artışla kapandı.

Küresel piyasalar ayrıca ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın Pazartesi günü yaptığı ve merkez bankasının faiz oranlarını düşürmek için enflasyonun yüzde 2'ye ulaşmasını beklemeyeceğini, çünkü Fed'in politikasının "uzun ve değişken gecikmelerle" çalıştığını söylediği güvercin yorumlarını sindiriyor.  Powell Pazartesi günü yaptığı açıklamada, "Enflasyonun yüzde 2'ye inmesini beklerseniz, muhtemelen çok uzun süre beklemiş olursunuz" dedi.

Trump'ın yorumları, Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump'a yönelik başarısız suikast girişiminin parti için büyük kazanımlara yol açacağı ve Trump yönetiminin daha dostane mali politikalar izleyeceği beklentileriyle birleşince Wall Street Pazartesi günü yükselişe geçti.
 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR