Dolar $
32.95
%-0.01 -0
Euro €
35.81
%-0.25 -0.09
Sterlin £
42.46
%-0.25 -0.1
Çeyrek Altın
4142.69
%0.93 37.8
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Piyasalar Cuma 26 Temmuz 2024 11:00

AVRUPA HİSSELERİ ABD ENFLASYON VERİLERİ ÖNCESİNDE KARIŞIK AÇILDI

Avrupa piyasaları, küresel hisse senedi satışlarının azalması ve yatırımcıların ABD enflasyon verilerini beklemesi nedeniyle Cuma günü karışık açıldı. Pan-Avrupa Stoxx 600 yatay çizginin biraz üzerinde açıldı, sektörler ve büyük borsalar kayıplar ve kazançlar arasında dağıldı.

Avrupa hisseleri ABD enflasyon verileri öncesinde karışık açıldı

Alman Mercedes Benz'in yıllık kar marjı tahminini daraltmasının ardından yüzde 2 gerilemesiyle, otomobil yüzde 1,2 düşüşle kayıplara öncülük etti. Perşembe günü Stellantis'in zayıf ABD satışları nedeniyle ilk yarı net karında yüzde 48'lik bir düşüş kaydetmesiyle birlikte, otomobil firmaları son sonuçlarında çeşitli zorluklar yaşadıklarını bildiriyor.

Wall Street'in teknoloji ağırlıklı Nasdaq Composite'i bu hafta yüzde 3'ten fazla değer kaybederken, Avrupa hisse senetleri teknoloji hisselerindeki keskin düşüşün etkisiyle son iki seansı düşüşle kapattı. Genel olarak Stoxx kayıpları, bölgesel endeksin Ekim ayından bu yana en kötü performansını kaydettiği geçen haftaya göre azaldı.

Cuma gününün en önemli verisi, yatırımcılar Eylül ayında faiz indirimine ilişkin yüksek beklentilerine daha fazla destek ararken, TSİ 08:30'da açıklanacak olan ABD kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi olacak. Dow Jones anketine katılan ekonomistler, manşet rakamın yıllık yüzde 2,5 ve aylık yüzde 0,1 olarak gerçekleşmesini bekliyor.

Asya-Pasifik piyasaları, Tokyo'nun manşet enflasyonunun Mayıs ayındaki yüzde 2,3'ten Temmuz ayında yüzde 2,2'ye hafifçe yavaşlamasıyla Cuma günü büyük ölçüde toparlandı. ABD hisse senedi vadeli işlemleri erken saatlerde yükseldi.
 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR