Dolar $
32.95
%-0.01 -0
Euro €
35.81
%-0.25 -0.09
Sterlin £
42.46
%-0.25 -0.1
Çeyrek Altın
4142.69
%0.93 37.8
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Piyasalar Cuma 26 Temmuz 2024 11:00

AVRUPA HİSSE SENETLERİ SATIŞLARIN AZALMASIYLA KARIŞIK BİR AÇILIŞA YÖNELDİ

Avrupa piyasaları, küresel hisse senedi satışlarının azalması ve yatırımcıların ABD enflasyonuna odaklanmasıyla, Cuma günü karışık bir açılış bekleniyor.

Avrupa hisse senetleri satışların azalmasıyla karışık bir açılışa yöneldi

Pan-Avrupa Stoxx 600, Wall Street'in teknoloji ağırlıklı Nasdaq Composite'inin bu hafta yüzde 3'ten fazla değer kaybetmesiyle, teknoloji hisselerindeki keskin düşüşün ortasında son iki seansı düşüşle kapattı. Genel olarak Stoxx kayıpları, bölgesel endeksin Ekim ayından bu yana en kötü performansını kaydettiği geçen haftaya göre azaldı.

Cuma gününün en önemli verisi, yatırımcılar Eylül ayında faiz indirimine ilişkin yüksek beklentilerine daha fazla destek ararken, TSİ 08:30'da açıklanacak olan ABD kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi olacak. Dow Jones'un anketine katılan ekonomistler, manşet rakamın yıllık yüzde 2,5 ve aylık yüzde 0,1 olarak gerçekleşmesini bekliyor.

Kazanç sezonu tüm hızıyla devam ederken, Alman otomobil üreticisi Mercedes Benz durgun Asya talebiyle mücadele ederken yıllık kar marjı tahminini daralttı. Perşembe günü Stellantis'in zayıf ABD satışları nedeniyle ilk yarı net kârında yüzde 48'lik bir düşüş kaydetmesiyle birlikte, otomobil firmaları son sonuçlarında çeşitli zorluklar yaşadıklarını bildiriyor.

Asya-Pasifik piyasaları, Tokyo'nun manşet enflasyonunun Mayıs ayındaki yüzde 2,3'ten Temmuz ayında yüzde 2,2'ye hafifçe yavaşlamasıyla Cuma günü büyük ölçüde toparlandı. ABD hisse senedi vadeli işlemleri erken saatlerde yükseldi.
 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR