Dolar $
33.1
%0.06 0.02
Euro €
36.28
%0.13 0.04
Sterlin £
42.99
%-0.2 -0.08
Çeyrek Altın
4303.22
%0.1 4.21
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | EKONOMİ Perşembe 18 Temmuz 2024 10:00

AVRUPA HİSSE SENETLERİ DÜŞÜŞLE KAPANDI; TEKNOLOJİ HİSSELERİ YÜZDE 4,4 GERİLEDİ

Avrupa hisse senetleri, teknoloji hisselerinin düşüşüyle önceki iki işlem seansında görülen olumsuz havayı devam ettirdi ve Çarşamba gününü düşüşle kapattı.

Avrupa hisse senetleri düşüşle kapandı; teknoloji hisseleri yüzde 4,4 geriledi

Bölgesel Stoxx 600 endeksi, çoğu büyük borsanın düşmesi ve sektörlerin karışık işlem görmesiyle geçici olarak yüzde 0,43 düşüşle kapandı.

Avrupa teknoloji hisseleri yüzde 4,4 düşerek, Nasdaq Composite'in düştüğü Atlantik ötesindeki satışları yansıttı ve erken işlemlerde yüzde 2 geriledi. ABD hisse senetleri, yatırımcıların megacap teknoloji hisselerinden daha geniş piyasaya dönmeye devam etmesiyle genel olarak düştü.

Hollandalı yarı iletken firması ASML'nin hisseleri yüzde 10,9 değer kaybetti. İkinci çeyrek kazançlarındaki artış, ABD'nin ihracat kısıtlamalarını sıkılaştırdığı haberlerinin çip stokları üzerindeki küresel etkisiyle dengelendi.

Ulusal İstatistik Ofisi tarafından Çarşamba günü açıklanan verilere göre, Birleşik Krallık enflasyonu Haziran ayında yıllık bazda yüzde 2,0 olarak gerçekleşti. Bu oran, tahmin edilen yüzde 1,9'un biraz üzerinde, ancak Mayıs ayındaki yüzde 2'lik değer ve İngiltere Merkez Bankası'nın hedef oranıyla uyumlu.

Verinin açıklanmasının ardından İngiliz sterlini bir yıl sonra ilk kez ABD doları karşısında 1,3 dolar seviyesinin üzerine çıktı. Piyasalar, hizmet enflasyonunun yapışkanlığı nedeniyle İngiltere Merkez Bankası'nın Ağustos ayında faiz indireceğine dair bahisleri yüzde 50'den yüzde 35 dolayına düşürdü.

Analistler ayrıca İngiltere'de yeni seçilen İşçi Partisi hükümeti altında büyüme dostu politikalar ve siyasi istikrar dönemi bekliyor. 

Asya-Pasifik piyasaları Çarşamba günü karışık işlem görürken, Avustralya'nın S&P/ASX 200 endeksi tüm zamanların en yüksek düzeyine ulaştı.

 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR