Dolar $
32.86
%-0.26 -0.08
Euro €
35.11
%-0.57 -0.2
Sterlin £
41.51
%-0.85 -0.35
Çeyrek Altın
3985.89
%-0.99 -39.33
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Ekonomik Veriler Cuma 14 Haziran 2024 12:00

AVRUPA HİSSE SENETLERİ DALGALI HAFTAYI HAFİF YÜKSELİŞLE TAMAMLADI

Avrupa hisse senetleri Cuma günü yeşil renkte açıldı ve yatırımcıların işlemesi için birçok yeni bilgi sunan dalgalı bir haftayı tamamladı.

Avrupa hisse senetleri dalgalı haftayı hafif yükselişle tamamladı

Stoxx 600 Endeksi, sektörlerin karışık işlem görmesiyle erken işlemlerde yüzde 0,1 yükselirken, kamu hizmetleri yüzde 0,3 düşerken sağlık hizmetleri hisseleri yüzde 0,5 arttı. Bölgesel gösterge yine de yılın en kötü haftalarından birini geçirme yolunda ilerliyor.

Atlantik'in diğer yakasında ise ABD borsaları, tüketici ve üretici fiyatları olmak üzere beklentilerin altında gelen iki enflasyon verisinden etkilendi. Bu haber, Federal Rezerv'in faiz oranlarını koruma ve faiz indirimi görünümünü revize etme kararı ile birleşince ABD hisse senetlerinde artışa yol açtı.

LSEG verilerine göre, para piyasası fiyatlamaları, yıl sonundan önce mevcut yüzde 5,25-yüzde 5,5 aralığından 25 baz puanlık iki indirim beklentisine işaret etmeye devam ediyor.

Avrupa piyasasında önemli bir sektör olan otomobil hisseleri, AB'nin Çinli elektrikli araç üreticilerine daha yüksek gümrük vergileri önermesi ve İngiltere'nin emisyon iddialarına yönelik soruşturmasından önemli ölçüde etkilendi. Bu haberler bölgedeki otomobil endüstrisinin görünümünü yeniden şekillendirme potansiyeline sahip.

Cuma günü dikkatler, Japonya Merkez Bankası'nın gösterge faiz oranını sabit tuttuğu ancak Japon devlet tahvili alımını azaltmayı düşünebileceğini belirttiği Asya'ya çevrildi.

Japon borsaları kararın ardından kayıplarını tersine çevirdi.
 

 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR