Dolar $
33.09
%0.29 0.09
Euro €
36.04
%0.08 0.03
Sterlin £
42.82
%-0.04 -0.02
Çeyrek Altın
4229.4
%0.7 28.94
SON DAKİKA
Kübra ÇETİNDAĞ | İTHALAT VE İHRACAT Salı 16 Temmuz 2024 13:13

AVRASYA PAZARINDA KONUMLANMAK VE İŞ FIRSATLARI YAKALAMAK İÇİN YENİ TAİPEİ İHRACAT GELİŞTİRME HEYETİ TÜRKİYE'YE GELDİ

Yeni Taipei Şehri Hükümeti'nin organize ettiği, Belediye Başkan Yardımcısı Chu Ti-Chih'in liderlik ettiği heyet, pazar araştırmaları yapmak ve ticaret görüşmeleri serisine başlamak üzere 13 Temmuz'da Türkiye'ye geldi.

Avrasya Pazarında Konumlanmak ve İş Fırsatları Yakalamak İçin Yeni Taipei İhracat Geliştirme Heyeti Türkiye'ye Geldi

 Hindistan'da gerçekleşen Tayvan Expo’da Yeni Taipei Pavyonu'nun etkileyici performansının ardından, heyet, endüstriyel tedarik zinciri içerisindeki güçlü donanım ve yazılım entegrasyon yeteneklerini kullanmaya devam etmek ve iki bölge arasında daha çeşitli sınır ötesi işbirlikleri ve tedarik zinciri alışverişlerini teşvik etmek için Türkiye’de görüşmelerde bulundu. 

Belediye Başkan Yardımcısı Chu Ti-Chih, "Avrasya Köprüsü" olarak bilinen Türkiye'nin sadece Avrupa'nın 6 en büyük ekonomisi olmadığını, aynı zamanda AB ülkeleriyle uzun süredir yakın bağlara sahip köklü bir endüstriye sahip olduğunu, Türkiye’nin, Yeni Taipei Şehri işletmeleri için Orta Doğu ve Avrupa pazarlarına genişlemek için stratejik bir merkez olabileceğini vurguladı. Ti-Chih, “Türkiye'nin iddialı yüzüncü yıl politikası kapsamında, hükümet ekonomik ve endüstriyel kalkınmayı ve altyapıyı teşvik etmek için çeşitli çalışmalar uygulamaya devam etmektedir. 

Son yıllarda Türkiye, "Akıllı Şehirler Ulusal Politikası ve Eylem Planı" ve "Enerji Verimliliği Eylem Planı"nı aktif olarak tanıtarak dijital dönüşümü ve yenilenebilir enerji gelişimini teşvik etmektedir. Bu ziyaret, yerel firmalarla bağlantı kurarak uluslararası ticareti ve somut işbirliklerini teşvik etmeyi, ikili işbirliği köprüleri oluşturmayı ve Yeni Taipei'yi Türkiye için güvenilir bir ortak olarak konumlandırmayı amaçlamaktadır” dedi. Ekonomik Kalkınma Bürosu, bugün (16 Temmuz) İstanbul’da, Türkiye'de ikili ticaret görüşmeleri düzenlendiğini belirtti. Organizasyonun etkinliğini artırmak amacıyla, Tayvan Dış Ticareti Geliştirme Konseyi'nin İstanbul Şubesi olarak faaliyet gösteren Tayvan Ticaret Merkezi İstanbul Ofisi, heyette yer alan 20 firma için önceden toplantılar ve programlar düzenleyerek ziyaretin verimliliğini artırdı. Türk alıcı firmalar Yeni Taipei firmalarına büyük ilgi gösterdi. Görüşme yerindeki canlı atmosfer, Yeni Taipei firmalarının çeşitliliğini ve rekabetçiliğini sergiledi. Ekonomik Kalkınma Bürosu ayrıca, uluslararası ilişkilerin uzun vadeli geliştirilmesi yoluyla Yeni Taipei Şehri Hükümeti'nin bu etkinlikten önce Yeni Taipei ve Türkiye arasında endüstriyel eşleştirmeleri başlattığını belirtti. Hedef müşterilerle proaktif olarak iletişim kurarak, onları davet ederek, yerinde yapılan anketlerle doğru eşleştirmeleri yaparak, Yeni Taipei işletmelerinin iş fırsatlarını yakalamasına ve pazara girmesine yardımcı olmayı, Orta Doğu ve hatta Avrupa pazarlarına genişleme yolunda sağlam adımlar atmayı amaçladıklarını ekledi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR