SON DAKİKA
Otomotiv Perşembe 12 Eylül 2024 02:08

AUTOMECHANİKA 2024'TE YENİLENMİŞ ÜRÜN PORTFÖYÜNÜ TANITACAK

VARTA Automotive, ana şirketi Clarios'un desteğiyle Automechanika 2024 sırasında güncellenmiş yeni ürün portföyünü tanıtacak.

Automechanika 2024'te yenilenmiş ürün portföyünü tanıtacak

Yeni ürün gamı, akü seçim sürecini basitleştirmek ve büyüyen pazar segmentleri için ürün yelpazesini genişletmek amacıyla tasarlandı. Bu çaba, otomotiv endüstrisi için düşük voltajlı enerji depolama çözümlerinde dünya lideri olan Clarios tarafından desteklenmekte.

Renk kodlu ürünler yedek parça seçim sürecini kolaylaştıracak

Yeni VARTA ürün yelpazesi, teknolojiye göre düzenlenerek, otomotiv yedek parça iş ortaklarının araç türlerinin giderek artan karmaşıklığını yönetmeyi kolaylaştırmayı amaçlıyor. Ürün gamındaki her teknoloji artık tüm uygulamalarda farklı bir etiket rengiyle tanımlanıyor: SLI aküler mavi renkli, EFB aküler gümüş renkli, AGM aküler ise altın renkli etiketle kodlanmıştır. Yeni ürün protföyü, müşteri odaklı bir çözüm sunarak, seçenekleri kolaylaştırıyor ve değerli servis zamanından tasarruf sağlıyor.

Yeni EFB H9 ve AGM H3 aküler Start-Stop, hibrit ve elektrikli araçları daha iyi destekleyecek

Otomotiv endüstrisi hızla gelişirken, yeni Start-Stop, hibrit ve elektrikli araçlar düşük voltaj enerji şebekelerine ve akülerine yönelik artan talepleri de beraberinde getirmektedir. Bu yeni araçlara daha iyi hizmet verebilmek adına, VARTA yeni EFB H9 ve AGM H3 akülerini piyasaya sürecek. Bu yeni ürünler, zorlu koşullarda üstün performans sunarak, yeni araçların verimli ve güvenilir bir şekilde çalışmasını sağlamaya yardımcı olacak.

VARTA ProMotive ürün grubu, yeni EFB A-Tipi ve AGM B-Tipi aküler ile güncellendi

Ağır vasıta segmenti de bir dönüşüm geçiriyor ve VARTA bu değişime öncülük ediyor. ProMotive Super Heavy Duty ve ProMotive Heavy-Duty serilerinin birleştirilmesi ve yeni EFB A tipi ve AGM B tipi akülerin piyasaya sunulması, bir yandan ürün yelpazesini basitleştiren, diğer yandan günümüz taşımacılık sektörüne uygun çözümleri artırmaya yönelik stratejik bir adımdır.

Kamyon, TIR ve diğer ağır hizmet araçlarının her geçen gün daha kar düşük voltajlı sistemlere ihtiyacı artarken, güvenilir güç çözümlerine olan talep hiç bu kadar büyük olmamıştı. Günümüzde ağır vasıtalara yönelik ürünlerin temel taşı haline gelen VARTA'nın AGM teknolojisi, bu tür talepleri karşılamak için özel olarak tasarlanmıştır. AGM aküler, yüksek voltaj sistemi devre dışı kaldığında bile ışıklar, frenler ve direksiyon gibi kritik sistemlerin çalışır durumda kalmasını sağlamakla beraber, aynı zamanda rölanti süresini önemli ölçüde azaltır (TÜV Nord’a* göre %73'e kadar), ve bu da yakıt maliyetlerinde önemli tasarruf ve CO2 emisyonlarında önemli azalma sağlar. Tüm bunlar, verimliliği ve sürdürülebilirliği artırmak isteyen her filo için VARTA AGM akülerini vazgeçilmez bir bileşen haline getirmektedir.

Yeni Li-Ion teknolojisi, büyüyen hobi araçları ve pazarını destekleyecektir.

Elektrik şebekesinden uzaklaşmak, elektrikten veya lüks olanaklardan vazgeçmeyi gerektirmez. VARTA'nın yeni premium lityum-iyon (Li-Ion) akü serisi, özellikle karavancılık ve denizcilik gibi derin devirli (deep-cycle) uygulamalarda hobi araçları pazarının artan taleplerini karşılamak üzere tasarlanmıştır.

Bu aküler, geleneksel kurşun-asit akülerine kıyasla ağırlığı yaklaşık %45 oranında azaltırken, kullanılabilir kapasiteyi iki katına kadar artırmakta ve 3.000'den fazla çevrim sunarak teknoloji alanında önemli bir atılımı temsil etmekte. Yeni Li-Ion serisi, kullanıcıların akü durumunu gerçek zamanlı olarak izlemelerine ve çeşitli uygulamalarda performansı optimize etmelerine olanak sağlayan Bluetooth ve CAN bus iletişim veri yolu gibi gelişmiş akıllı bağlantı özellikleriyle donatılmıştır. Ayrıca, Li-Ion aküleri, IP67 koruması ile kış kampı veya nemli ortamlara maruz kalma gibi zorlu koşullara dayanacak güçte üretildiğinden, en zorlu koşullarda dahi güvenilir bir şekilde çalışmayı garanti eder. Bu lansman, VARTA'nın inovasyon konusunda pazara liderlik etme ve müşterilere hareket halindeki yaşam tarzlarını geliştiren son teknoloji enerji çözümleri sunma konusundaki kararlılığının altını çiziyor.

Güvendiğiniz VARTA Otomotiv ürünleri, dünya lideri Clarios’un yetenekleri ile desteklenmektedir.

Avrupa'daki ve hatta dünyanın dört bir yanındaki sürücüler 130 yılı aşkın bir süredir VARTA akülerine güveniyor. VARTA'nın müşterilerine hizmet sunma kabiliyeti, Clarios’un tarafından yapılan yatırımlarla genişliyor. Clarios tarafından yakın zamanda yapılan 200 milyon Euro'luk yatırım, EMEA Bölgesi'ndeki AGM akü üretimini 2026 yılına kadar %50 oranında artıracak. Bu yatırım, servislerin ve tüketicilerin Start-Stop, hibrit ve elektrikli araçların talep ettiği gelişmiş akülere erişebilmelerini sağlayacaktır.

Automechanika 2024'te Bize Katılın

Yeni ürün yelpazesinin tamamı, VARTA’nın Hall 4.1’de yer alan E10 no'lu standında görülebilir. Clarios, bu yenilikleri ve daha fazlasını sergileyerek küresel otomotiv satış sonrası pazarındaki lider konumunu pekiştirecek.