SON DAKİKA
Denizcilik Çarşamba 02 Ekim 2024 02:04

ASYAPORT 2024'TE 1,1 MİLYON TEU ELLEÇLEDİ

Türkiye'nin en büyük transit limanı olan Asyaport, 2024 yılının ilk altı ayında 1,1 milyonu aşkın TEU elleçleyerek, ülkenin en yüksek işlem hacmine sahip limanı unvanını kazandı.

Asyaport 2024'te 1,1 Milyon TEU elleçledi

Ayrıca, Şubat ayında gerçekleştirdiği 206 bin TEU’nun üzerindeki elleçleme ile Türkiye rekorunu kırarak dikkatleri üzerine çekti.

Dünyanın denizcilik devi MSC ile ortaklık yapan Tekirdağ Asyaport Limanı, kurulduğu günden kısa bir süre içinde transit limanı olarak öne çıkmayı başardı. Altyapısı ve teknolojisi tamamen hazır olan liman, Asya, Uzakdoğu, Akdeniz ve Yunanistan gibi bölgelere yönelik transit aktarma işlemlerini başarıyla sürdürüyor.

Lloyd’s List verilerine göre, 2023 yılı itibarıyla elleçleme hacmi bakımından Türkiye’nin zirvesine yerleşen Asyaport, yıllık 2 milyon TEU’nun üzerinde bir kapasiteye sahip. 2024 yılı hedefinin ise 4 milyon TEU’ya ulaşması bekleniyor. Limanın toplam rıhtım uzunluğu 2 bin 100 metre olup, genişleme çalışmaları da devam ediyor.

Asyaport, 2024 yılı itibarıyla liman sahasında LNG kullanan çekicileriyle Türkiye’deki ilk ve tek liman olma özelliğini taşıyor. Ayrıca, Shore Power projesiyle gemilerin rıhtımda bekleme süreleri boyunca karbon salınımını minimize etmeyi planlıyor.

Asyaport, MSC’nin filosundaki en büyük gemileri de ağırlamaya başladı. Geçtiğimiz yıl Çin’de inşa edilen ve dünyanın en büyük konteyner gemisi unvanına sahip "MSC TÜRKIYE" adlı gemi, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl dönümüne ithafen Asyaport Limanı’nda karşılandı. Bu başarılar, Asyaport’un uluslararası deniz taşımacılığındaki konumunu daha da güçlendiriyor.


ABONE OL