Dolar $
32.83
%0.07 0.02
Euro €
35.11
%-0.46 -0.16
Sterlin £
41.62
%-0.23 -0.09
Çeyrek Altın
4013.51
%-1.22 -49.07
SON DAKİKA
Mazlum AYDIN | Yerel Yönetimler Cumartesi 15 Haziran 2024 11:00

AŞTİ, KURBAN BAYRAMI İÇİN GÜVENLİK ÖNEMLERİNİ ARTIRDI

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 9 gün sürecek Kurban Bayramı tatilinde yoğun bir yolcu giriş-çıkışının beklendiği AŞTİ'de güvenliğin sağlanması amacıyla harekete geçti.

AŞTİ, Kurban Bayramı için güvenlik önemlerini artırdı

9 güne çıkarılan Kurban Bayramı tatilinin okulların da kapalı olduğu tarihe denk gelmesiyle birlikte yolcu sirkülasyonunun rekor seviyelerde olması beklenen AŞTİ’yi kullanacak yolcuların güvenli ve huzurlu bir şekilde seyahat edebilmeleri amacıyla üst düzey güvenlik önlemleri alındı.

Bu bayramda sirkülasyonun fazla olacağının tahmin edilmesi nedeniyle güvenliğin sağlanması amacıyla çalışmalar yaptıklarını belirten BUGSAŞ Genel Müdürü Vecihi Halil İyigün, “9 günlük Kurban Bayramı tatili süresince Ankara’dan diğer illere gidecek ya da diğer illerden Ankara’ya gelecek vatandaşlarımız için her türlü ilave tedbiri almış bulunmaktayız. AŞTİ, yaklaşık bin kamerayla kontrol edilmekte. Her vardiyada 50-55 civarında güvenlik görevlisi bulunmakta” ifadelerini kullandı.

Denetimlerin Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ile iş birliği içerisinde gerçekleştirileceği AŞTİ, 980 kamera ile normalde de olduğu gibi kesintisiz bir şekilde izlenecek. Dedektör köpeklerin de katılımıyla gerçekleştirilecek denetimlerde; giriş çıkış yapan otobüsler, yolcu valizleri, kargo firmalarına ait depolar ve emanet ofislerinin depo sahalarında sürekli olarak aramalar yapılacak.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR