SON DAKİKA
Madencilik Salı 08 Ekim 2024 02:52

ASSAN ALÜMİNYUM SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRÜNLERİYLE SEKTÖRÜN ÖNCÜSÜ

Assan Alüminyum bugün, geri dönüşümü sonsuz kez ve yüzde 100 oranda mümkün olan alüminyumun haddelenerek levha ve folyo ürünleri haline getirildiği modern tesisleriyle gelecek için değer yaratıyor

Assan Alüminyum sürdürülebilir ürünleriyle sektörün öncüsü

En son yatırım programları ile alüminyum folyo kapasitesi 130 bin tona ulaştı. Bugün folyo üretim kapasitesi ile Avrupa’nın en büyük iki folyo üreticisinden biri konumunda. Son dönemde gerçekleştirdikleri soğuk hadde hattı yatırımı ve eski hatların kapsamlı modernizasyonu sayesinde hem katma değer hem de sürdürülebilirlik açısından önemli adımlar atıldı.

Alüminyum bugün, yüzde 100 geri dönüştürülebilir oluşu, hafifliği, koruyuculuğu ve iletkenliği gibi üstün özellikleri ile birçok sektöre ham madde olarak girdiğinde, sektörlerin sürdürülebilirliğine olumlu katkı sağlıyor. 

Şirket ayrıca, Ar-Ge ile karbon ayak izini azaltma çalışmaları kapsamında, birincil alüminyum dışında hurdalar kullanılarak üretilebilen, düşük karbon ayak izine sahip ve kalite kriterlerini sağlayan yeni alaşımlar geliştiriyor.

Geliştirilen 3423 ve 6005A ürünleri, yüksek oranda birincil alüminyum harici geri dönüştürülmüş malzeme ile üretiliyor. Bu ürünler eş değer ürünlere kıyasla yüzde 85 seviyelerine kadar daha düşük karbon ayak izine sahip.

Sürdürülebilir bir gelecek için yatırımlara devam 

Assan Alüminyum, sürdürülebilirlik yol haritaları kapsamında Manavgat’ta bulunan hidroelektrik enerji üretim tesisi ile üretim tesislerinin yıllık elektrik enerji tüketimine yakın temiz enerji üretimi gerçekleştirerek sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunuyor. Şirket, yakın zamanda Karaman’da kurulu olan ve anlık 10 MWp enerji üretim kapasitesine sahip güneş enerjisi santralini bünyesine kattı. 

Assan Alüminyum “Karbonsuzlaşma Yol Haritası 2050”yi yayınladı. Şirketin hazırlanan yol haritasına göre hedefi karbon ayak izini 2030'a kadar 7 ton, 2035'e kadar da 3 ton karbondioksit eşdeğerine (tCO2e/t) azaltmak, 2050'ye kadar ise net sıfır değerine ulaşmak.

Tüm bu yatırım faaliyetlerinin sonucu global ölçekte alüminyum sektörünün tüm değer zinciri için sürdürülebilirlik çerçevesini belirleyen inisiyatif konumundaki “Aluminium Stewardship Initiative”den (ASI) hem Tuzla ve Dilovası üretim tesisleri hem de geri dönüşüm tesislerinin küresel sürdürülebilirlik prensiplerine uygun faaliyet gösterdiğini tescil eden Performans Standardı Sertifikası’nı aldılar.  Şirket güvenilirlik, esneklik, yenilikçilik ve sürdürülebilirlik değerleriyle tüm paydaşları için değer yaratmayı hedefliyor.



ABONE OL