SON DAKİKA
Kültür - Sanat - Magazin Cumartesi 14 Eylül 2024 13:59

ASPENDOS'TA GÖRKEMLİ AÇILIŞ

Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, Guiseppe Verdi'nin "Aida" operası ile dün akşam perdelerini açtı. Sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği festivalin ilk gecesinde Aspendos Antik Tiyatrosu'nda 3 bine yakın seyirci ağırlandı.

Aspendos'ta görkemli açılış

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk’ün açılış konuşmasıyla başlayan geceye Finlandiya Devlet Opera ve Bale Genel Müdürü Gita Kadambi, Finlandiya Eğitim ve Kültür Bakanlığı’ndan Riitta Kaivosoja ve ekibi, Danimarka Opera Hedeland Yönetim Kurulu Başkanı  Mr. Henrik Dahl ve ekibi, ayrıca Serik Kaymakamı Cemal Şahin, Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara ve Serik İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Usta festivale katılarak ‘Aida’ operasını izlediler. 

aida-2

Yabancı konuk sanatçılar; Soprano Yoana Zhelezcheva’nın Aida rolünü ve Tenor Walter Fraccaro'nun Radames rolünü seslendirdiği "Aida" operasında Amneris rolünü Mezzo Soprano Medine Tuganova, Amonasro rolünü Bariton Serhat Konukman, Ramfis rolünü Bas Engin Suna, Mısır Kralı Il Re rolünü Bas Şafak Güç, Haberci rolünü Tenor İsmail Enis Ok ve Sacerdotessa rolünü Soprano Serap Demirhan canlandırdı. 

aida-1

Eserin rejisörlüğünü Vincenzo Grisostomi Travaglini, tarih araştırmalarını Ravivaddhana Monipong Sisowath, dekor tasarımını Özgür Usta, kostüm tasarımını Savaş Camgöz ve Gürcan Kubilay, koreografisini Armağan Davran, Ömür Uyanık ve Sergei Terechenko, ışık tasarımını Fuat Gök ve Koro Şefliğini Mahir Seyrek üstlendi. Ankara Devlet Opera ve Balesi ve Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestra, Koro ve Bale Sanatçıları tarafından sahnelenen eserin Orkestra Şefi Lorenzo Castriota oldu.

ABONE OL