SON DAKİKA
İŞ DÜNYASI Cuma 27 Eylül 2024 02:58

ASLI, ENTEGRE TESİS YATIRIMINI TAMAMLADI

Eksim Holding bünyesinde faaliyet gösteren Aslı, Tuzla'daki 3 milyon avroluk yeni entegre tesis yatırımını tamamladığını duyurdu.

Aslı, entegre tesis yatırımını tamamladı

Markadan yapılan açıklamaya göre, Aslı, genişlettiği mağaza ağı ve gerçekleştirdiği konsept dönüşümüyle büyüme yolculuğuna devam ediyor.

2021 yılında Eksim Holding çatısı altına girdikten sonra dönüşüm süreci başlayan Aslı, börek başta olmak üzere gelenekselleşen lezzetlerini korurken yeni ürünlerle her damak zevkine hitap ediyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Aslı Genel Müdürü Caner Bayıralan, kafe-fırın sektörünün iddialı oyuncusu haline gelmeyi hedeflediklerini belirtti.

Bayıralan, "Bizim 'coffee in bakery' şeklinde ifade ettiğimiz yeni konseptimizde espresso bazlı kahve çeşitleri, kruvasan, hızlı kahvaltı, sandviç, su böreği, kurabiye çeşitleri ve kahve yanı tatlılarımızla müşteri deneyimini iyileştirmeye devam ediyoruz. Fırın tarafımızı yaklaşık 15 çeşit yeni ürünle güçlendirdik. Özellikle kalem börek çeşitleri ve muffin seçeneklerinde oldukça geniş bir ürün yelpazesine sahibiz." ifadelerini kullandı.

Mağazalarda fark yaratacak yenilikçi içecekleri de hizmete sunacaklarını vurgulayan Bayıralan, bu kapsamda çay ve kahve karışımı "estresso"yu da tanıttı.

Bayıralan, Aslı'nın üretim kapasitesinden ve yeni yatırımlarından bahsederek, İstanbul Dudullu Organize Sanayi Bölgesi'nde 350'yi aşkın çalışan, 250 ürün çeşidi ve aylık 1200 ton üretim kapasitesi ile Türkiye'nin en büyük entegre tesislerinden birine sahip olduklarını vurguladı.

İstanbul'daki ikinci tesisin faaliyete geçtiğini ifade eden Bayıralan, şu değerlendirmede bulundu:

"Tam kapasiteyle faaliyetlerini sürdüren Dudullu tesisimizin yanı sıra Tuzla'da 3 milyon avro tutarında, aylık 2 bin tonu aşan üretim kapasitesine sahip yeni tesis yatırımımızı da tamamladık. 6 bin 500 metrekare alana kurulu yeni tesisimiz tamamen otomasyonla çalışacak. Ayrıca gerçekleştirdiğimiz yüksek teknoloji yatırımıyla birlikte 1200 paletlik depolama kapasitesine ulaşan tesisimiz, hız ve verimlilik konusunda büyük bir fark yaratacak."

Aslı'nın çalışmalarını iki ana kolda yürüttüklerini belirten Bayıralan, "Aslı olarak faaliyetlerimizin yüzde 21'ini perakende gıda mağazacılığı ve yüzde 78'ini endüstriyel gıda üretimi oluşturuyor. Bu yapı sayesinde hem geniş çaplı endüstriyel müşterilerimize hizmet sunuyor hem de perakende mağazacılık alanında büyümeye devam ediyoruz." ifadesini kullandı.

Bayıralan, endüstriyel pazarda geniş bir müşteri portföyüne sahip olduklarını aktararak, "Aslı lezzetlerini, BİM, A101, Migros, File gibi ulusal perakende zincir marketler ve Getir gibi platformlar üzerinden sunuyoruz. Diğer yandan HoReCa sektörü, catering şirketleri, eğitim ve sağlık kurumları endüstriyel kanaldaki müşteri dağılımımızı oluşturuyor." açıklamasında bulundu.

Aslı'nın yurt dışı yatırımlarına da değinen Bayıralan, şunları kaydetti:

"Suudi Arabistan'da 12 şubelik bir master franchise anlaşması imzaladık. Bu yılın sonunda 2 mağazanın açılışının gerçekleşmesi planlanıyor. Henüz anlaşma imzalanmayan 2 mağaza için de hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Öte yandan entegre tesislerimizde ürettiğimiz ürünlerimizin, perakende iç pazarla birlikte ihracatı için de düğmeye bastık. İngiltere'ye ilk ihracatımızı gerçekleştirdik. İsveç ve Azerbayacan'dan siparişlerimizi aldık. Hedef pazarlarımız olan Hollanda, Belçika, Danimarka ve Rusya ile görüşmeler devam ediyor. Ürünlerimizin, odaklandığımız Avrupa ülkelerinin beslenme kültürü göz önüne alındığında ilgi uyandıracağına inanıyorum."