Dolar $
32.67
%0.26 0.08
Euro €
35.41
%0.33 0.11
Sterlin £
42.03
%0.36 0.15
Çeyrek Altın
4090.72
%1.72 68.27
SON DAKİKA
Haber Merkezi | İTHALAT VE İHRACAT Perşembe 04 Temmuz 2024 14:52

ASKON ÇİN'DE İHRACAT ÜSSÜ VE YATIRIM OFİSİ AÇIYOR

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON), Çin Halk Cumhuriyeti'nde ihracat üssü ve yatırım ofisi açıyor.

Askon Çin'de ihracat üssü ve yatırım ofisi açıyor

Çin Halk Cumhuriyeti Şanghay İşbirliği Teşkilatı  (SCO) Yerel Ekonomi ve Ticaret İşbirliği Gösteri Alanı İdari Komitesi İcra Yardımcı Direktörü Li Gang ve beraberindeki iş heyetini ASKON Genel Merkezi’nde ağırlayan ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın, ‘’Türkiye'ye yatırım yapmayı düşünen Çinli işletmelerin pazar geliştirme planlarını, politika düzenlemelerini zamanında öğrenmeleri için bir bilgi platformu ve aynı zamanda, temsilcilik ofisi, ticaret, teknik değişimler ve yatırım işbirlikleri de dahil olmak üzere ikili yatırım projelerini gerçekleştireceğimiz ihracat üssü ve yatırım ofisimizin temellerini attık’’ dedi. 


ASKON Genel Merkezi’nde düzenlenen programda üye iş insanlarına konuya ilişkin açıklamalarda bulunan ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın konuya ilişkin şunları ifade etti;
Bugün burada ihracatçı ailemiz için önemli bir anlaşmayı icra ediyoruz. 2023 yılında Çin Halk Cumhuriyeti Türkiye ekonomisinde toplam dış ticaret açığında büyük bir yer edinmektedir. 2023 yılında Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti’ne ihracatı 3,3 milyar dolara ulaşırken,  İthalat ise 45 milyar dolara çıktı.
Türkiye'nin Çin ile ticaretindeki açığın kapatılması, ülkemizin ekonomik sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşımaktadır. Bu önemin bilinci ile Çin Halk Cumhuriyeti’nde ihracat üssü ve yatırım ofisi açıyoruz. 
Şanghy İşbirliği Teşkilatı (SCO) Yerel Ekonomi ve Ticaret İş birliği Gösteri Alanı İdari Komitesi ile ASKON olarak İşbirliği mutabakat zaptı imzalamış bulunuyoruz. Anlaşma kapsamında İki taraf arasında işbirliği taleplerinin dokunmasını güçlendirecek, lojistik, ürün işleme, mal ticareti, hizmet dış kaynak kullanımı ve diğer projelerde işbirliği ve yatırımın sorunsuz olmasına karşılıklı olarak aktif destek sağlayacak ve işletmelerin uluslararasılaşma seviyesini artıracak ekonomik ve ticari işbirliğini gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Anlaşmanın her iki taraf için hayırlı olmasını diliyorum dedi. 
Çin-SCO Yerel Ekonomi ve Ticaret İşbirliği Gösteri Alanı İdari Komitesi İcra Yardımcı Direktörü Li Gang’da konuşmasında, anlaşma kapsamında SCO Yerel Ekonomi ve Ticaret Kapsamlı Hizmet Platformu, "İpek Yolu E-ticaret" Kapsamlı Hizmet Üssü ve diğer kamu hizmeti tesisleri üzerinden, yerleşmeyi amaçlayan işletmelere tam destek sağlayacaklarını, ticaret sürecini optimize ederek, ticaret kolaylığını artıracaklarını belirterek, ticaret maliyetlerini azaltacak ve ticaret ölçeğinin daha da genişlemesini teşvik edeceklerini belirtti. 
Gang ayrıca Türk iş insanları ile birlikte çalışmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, olumlu işbirlikleri diledi.
ABONE OL