Dolar $
32.89
%0.17 0.05
Euro €
35.34
%0.62 0.21
Sterlin £
41.66
%0.18 0.07
Çeyrek Altın
4030.33
%0.42 16.61
SON DAKİKA
Cansu AKARCA | Tarım ve hayvancılık Pazar 16 Haziran 2024 09:30

ASKİ'DEN KURBAN BAYRAMI UYARISI

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşları kurban atıklarını dere yatakları ile atık su (kanalizasyon) ve yağmur suyu hatlarına atmamaları yönünde uyardı.

ASKİ'den Kurban Bayramı uyarısı

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay, atık su ve yağmur suyu hatları ile dere yataklarına atılan çöp ve kurban atıklarının akışı engelleyerek tıkanmalara, kanal taşmalarına ve su baskınlarına yol açtığını belirterek, çöplerin belediyelerin gösterdiği alanlara bırakılmasını istedi.

Ankara’nın atık ve yağmur suyunu toplayarak arıtma tesislerine ileten hatların, Kurban Bayramı’nda atılan kurban atıkları ile zaman zaman işleyemez hale geldiğine dikkat çeken Akçay, şöyle konuştu:

“ASKİ olarak kentimizin dört bir yanında kanalizasyon hatları, mazgallar ve dere yataklarının periyodik bakım ve temizliklerini aksatmadan yapıyoruz. Bakım, onarım ve temizlik ekiplerimiz, 7 gün 24 saat esasıyla özveriyle çalışıyor. Kurban Bayramı öncesinde de atık ve yağmur suyu taşıyan kanallarda son teknolojiyle üretilen araçlarla kapsamlı bir temizlik çalışması yaparak tüm önlemleri aldık. Kurban Bayramı’nda çevreye bilinçsizce atılan artıklardan dolayı kentimizin altyapısı zarar görüyor.”

Kurban Bayramı tatili süresince hizmetlerin aksamaması için ASKİ ekiplerinin gerekli önlemleri aldığının altını çizen Akçay, ekiplerin olası olumsuzluklara karşı 7/24 kesintisiz hizmet vereceğini söyledi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR