Dolar $
32.91
%-0.11 -0.03
Euro €
35.22
%-0.26 -0.09
Sterlin £
41.7
%-0.39 -0.16
Çeyrek Altın
4013.32
%-0.31 -12.23
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | DÜNYA Perşembe 13 Haziran 2024 14:01

ARJANTİN'DE EKONOMİK TEDBİRLERİNE YÖNELİK ŞİDDETLİ PROTESTOLAR

Senato, Devlet Başkanı Javier Milei'nin tartışmalı ekonomik tedbirlerini görüşüp oylarken Arjantin'in başkenti Buenos Aires'teki parlamento binası önünde polis ve protestocular arasında çatışma çıktı.

Arjantin'de ekonomik tedbirlerine yönelik şiddetli protestolar

Devlet Başkanı Javier Milei, kamu çalışanlarının emekli maaşlarını kesmek ve devlete ait şirketleri satmak da dahil olmak üzere kamu harcamalarını büyük ölçüde kısma sözü verdi. Senato'nun, daha sonra Alt Meclis tarafından ele alınacak olan tedbirleri onaylaması bekleniyor.

Protestocular parlamento binasına molotofkokteyli ve taş atarken, polis göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su kullanarak protestoları dağıttı. Yaklaşık yirmi kişi tutuklandı. Başkanlık ofisinden güvenlik güçlerine teşekkür ve tebrik mesajları gönderildi. Milei protestoların terörist gruplar tarafından yönetildiğini söyledi.

Arjantin'de ekonomik durum son yıllarda çok kötü ve enflasyon en yüksek seviyede. Milei çok renkli bir seçim kampanyasının ardından Kasım ayında yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oyların çoğunluğunu alarak kazanmış, seçim mitinglerinde sık sık elinde bir testere ile boy göstererek ülkedeki devlet harcamalarını nasıl kısacağını göstermişti.

 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR