Dolar $
32.9
%0.18 0.06
Euro €
35.34
%0.61 0.21
Sterlin £
41.67
%0.21 0.08
Çeyrek Altın
4031.51
%0.45 17.78
SON DAKİKA
Bahar BÜYÜKAHISHA | Enerji Salı 11 Haziran 2024 17:34

ARÇELİK'TEN KONUTLARDA YEŞİL ENERJİ ATILIMI

Ev teknolojileri sektörünün lider şirketi Arçelik, yenilenebilir enerji dönüşümü atağına Arçelik Enerji Çözümleri Evi projesi ile devam ediyor. Arçelik Enerji Çözümleri Evleri ile konutlarda yeşil enerji dönüşümüne ivme kazandırmayı amaçlayan şirket, enerji çözümlerini sergilediği evlerle, yenilenebilir enerji konusunda farkındalığı artırmayı hedefliyor.

Arçelik'ten Konutlarda Yeşil Enerji Atılımı

Sürdürülebilirlik faaliyetleri ile sektörüne öncülük eden Arçelik, Türkiye çapında başlattığı yenilenebilir enerji atılımında emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Arçelik Enerji Çözümleri TIR’ı ile güneş enerjisinin potansiyelini Türkiye’nin dört bir yanındaki işletmelere aktarmayı sürdüren şirket, yeni projesi Arçelik Enerji Çözümleri Evi ile tüketicileri konutlarda yeşil dönüşüme teşvik etmeyi hedefliyor. İlk olarak İstanbul Kadıköy’deki Kalamış Marina’da ziyarete açılan Arçelik Enerji Çözümleri Evi’nde, Arçelik’in yerli güneş paneli, Sunjunior enerji depolama sistemi, ısı pompası ve elektrikli araç şarj istasyonunu içeren yenilenebilir enerji çözümleri ve HomeWhiz teknolojisi ile çalışan Arçelik beyaz eşyaları sergilenecek. Arçelik Enerji Çözümleri Evi, 30 Haziran’a kadar Setur Kalamış Marina’da tüketicilerle buluşacak. Yılın ilerleyen dönemlerinde ise farklı ihtiyaçlara göre tasarlanan 2 farklı boyutuyla İstanbul, Ankara, İzmir ve Muğla’daki farklı kentsel alanları ziyaret ederek farkındalık yaratacak.

Can Dinçer: Hedefimiz, konutlarda yeşil dönüşüme hız kazandırmak

2050 yılına kadar tüm küresel operasyonlarında net sıfır emisyon taahhüdünde bulunan şirketin yenilenebilir enerji dönüşümü konusunda önemli adımlar attığını vurgulayan Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer, “Türkiye konumu itibarıyla güneş enerjisi alanında önemli bir potansiyele sahip. Yıllık ortalama 2.741 saatlik güneşlenme süresiyle Avrupa’nın en fazla güneş alan ülkesi. Böylesine büyük bir potansiyel de güneş panellerine olan ilgi ve yatırımları her geçen gün artırıyor. İklim kriziyle mücadelede yenilenebilir enerji kaynaklarına geçişin en önemli araçlardan biri olduğunun bilinciyle 2023 yılında yerli güneş paneli üretimiyle başlattığımız yenilenebilir enerji atılımımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. Güneş enerjisinin potansiyel ekonomik ve ekolojik etkisini işletmelere aktaracak Arçelik Enerji Çözümleri TIR’ı projemizin ardından Arçelik Enerji Çözümleri Evi projemizle işletmelerin ardından konutlarda da yeşil dönüşüme hız kazandırmayı amaçlıyoruz. Üretimden ve depolamaya, uçtan uca enerji çözümlerimizle konutlarda da yeşil enerji kullanımını artırmak için çalışıyoruz” dedi.

“Enerji çözümlerimizi 350’den fazla bayimiz aracılığıyla tüketicilerle buluşturuyoruz”

Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer, “Türkiye’de konutlar ve sanayi kuruluşları %47 ile elektrik tüketiminden eşit pay alıyor. Yenilenebilir enerji kullanımına geçiş hem ekonomik açıdan hem de gezegenimizin geleceği için katma değer yaratıyor. Bugün müstakil evinize kuracağınız güneş enerjisi sistemleri (GES) aracılığıyla yıllık elektrik ihtiyacınızın büyük bir kısmını temiz ve sınırsız bir kaynaktan karşılayabiliyorsunuz. 350’den fazla bayimiz aracılığıyla yenilenebilir enerjiye yönelik ürünlerimizi tüketicilerle buluşturuyoruz. Arçelik Enerji Çözümleri Evi ile de tüketicileri evlerinde yeşil enerji kullanmaya teşvik etmeyi hedefliyoruz. Dış cephe kaplaması ve mobilyaları geri dönüştürülmüş plastikten üretilen evimiz, üzerindeki güneş enerjisi sistemleriyle içerisindeki buzdolabı, bulaşık makinesi, çamaşır makinesi, klima, TV gibi cihazların tükettiği elektriği de kendisi üretecek ve güneş enerjisinin potansiyelini tüketicilere deneyim yoluyla aktaracak. Önümüzdeki dönemde farklı projelerle yenilenebilir enerji atılımımızı devam ettireceğiz. Hedefimiz, müşterilerimiz için bu seçeneği çok daha cazip hale getirmek ve tasarruf etmelerine katkı sağlamak” diye konuştu.

Dış cephesinden içindeki mobilya ve dekoratif ürünlere kadar toplamda 1,8 ton geri dönüştürülmüş plastikten üretilen Arçelik Enerji Çözümleri Evi, evlerde akıllı enerji yönetim sistemi dönemini başlatacak. Ev, içinde sergilenen uzaktan kontrol ve izleme olanağı sunan HomeWhiz özellikli beyaz eşya ve tüketici elektroniği ürünleriyle tüketicileri harcanan enerji hakkında da bilgilendirecek. Tüketiciler, evin yıl boyunca izleyeceği rotayı arcelik.com.tr/enerji-cozumleri-evi sayfasından takip edebilecek. 

Arçelik Enerji Çözümleri

Arçelik’in yerli güneş panelleri “PERC” ve “TOPCON” isimli iki modelden oluşuyor. 540W-590W arasında değişen güç seçenekleriyle gelen modeller, monofacial veya bifacial enerji üretimi imkânı sunuyor.

Arçelik’in sunduğu SunJunior Enerji Depolama Sistemleri ile tüketiciler; güvenilir ve uzun ömürlü lityum demir fosfat bataryaları ister şebekeden ister güneş panellerinden şarj ederek ihtiyaç anında kullanabiliyor. 

Arçelik’in ürettiği Elektrikli Araç Şarj İstasyonları ile de tüketiciler, elektrikli araçlarını 7,4 kW ve 22 kW kapasiteli Arçelik by WAT Elektrikli Araç Şarj İstasyonları ile şarj ederek, sadece karbon ayak izlerini azaltmakla kalmıyor, fosil yakıt masrafını ortadan kaldırarak bütçelerinde tasarruf sağlıyor.  

İklimlendirmede doğa dostu Arçelik Isı Pompaları evlerde hem ısıtma ve hem de soğutma ihtiyacını karşılıyor.

Arçelik’in ürettiği solar kesintisiz güç kaynağı elektrik kesintisi anında devreye girerek cihazların elektrik kesintisine maruz kalmasını engelliyor ve bu sayede cihazlar kesintisiz olarak çalışmaya devam ediyor. 

Yılda 1 milyon güneş paneli üretim kapasitesine sahip

S&P Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde 5 yıl üst üste sektörünün en yüksek puanını alan Arçelik; İstanbul’daki tesislerinde yapay zekâ desteğinde tam kapasite yüksek kaliteli güneş paneli üretiyor. Tesisler, yıllık toplamda 600 MW değerinde, ortalama 1 milyon adet güneş paneli üretim kapasitesine sahip. Şirket, Türkiye’de Ankara, Eskişehir, Tekirdağ, Bolu ve Manisa işletmeleri ile Tayland, Güney Afrika, Romanya ve Pakistan’daki üretim tesislerinin çatılarında kurulu güneş santralleri ile GES kurulu gücünü 2023 yıl sonu itibarıyla 20,3 MW’a çıkarttı. İşletmelerinde kurulu bu güneş enerjisi santralleri ile yıllık 21 milyon kWh’lik elektrik üretimi gerçekleştirirken 9.922 ton karbon salımını önlemeyi amaçlıyor. Ayrıca, Aksaray, Kayseri ve Nevşehir bölgelerindeki marjinal tarım arazilerine toplam 59 MWp kurulu gücünde Güneş Enerji Santrali (GES) kurmayı hedefliyor. Toplam 59,5 hektarlık alanda yaklaşık 100 bin adet güneş panelinden oluşacak santrallerde yıllık 97 milyon kWh elektrik üretimi öngörülüyor. Arçelik sadece bu üç arazi GES projesi ile Türkiye işletmelerinin elektrik ihtiyacının %45’ini karşılamayı hedefliyor. Tamamlanan ve planlanan çatı GES projeleri de eklendiğinde, toplam GES kurulu gücünü 100 MW’a çıkarmayı ve Türkiye’deki işletmelerinin elektrik ihtiyacının %61’ini öztüketime yönelik güneş enerjisi santrallerinden karşılamayı hedefliyor.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR