Dolar $
32.85
%-0.02 -0
Euro €
35.69
%0.11 0.04
Sterlin £
42.45
%-0.01 -0
Çeyrek Altın
4182.05
%0.07 2.94
SON DAKİKA
Haber Merkezi | Lojistik Çarşamba 24 Temmuz 2024 14:21

ARAS KARGO'YA ENERJİSA COMMODİTİES'TEN GOLD VE I-REC SERTİFİKASI

Aras Kargo, 2022 ve 2023 yıllarında karbon emisyonlarını dengelemek ve enerji tüketiminde yeşil enerji kaynaklarını kullanmak amacıyla gerçekleştirdiği faaliyetlerle Enerjisa Commodities'ten GOLD ve I-REC sertifikalarını aldı. Enerjisa Commodities iş birliği ile Aras Kargo, yıllık 15 rüzgâr türbininin ürettiği kadar enerjiye karşılık gelen elektrik enerjisini yenilenebilir kaynaklardan temin ederek ekonomik, çevresel ve sosyal alanlarda attığı adımlara bir yenisini ekledi.

Aras Kargo'ya Enerjisa Commodities'ten GOLD ve I-REC sertifikası
Ağaçlandırma ve kıyı temizliğinin yanında karbon ayak izinin azaltılması gibi çalışmalarıyla da sürdürülebilirlik konusunda sektöre öncülük eden Aras Kargo, 2022 ve 2023 yıllarındaki çalışmalarıyla Enerjisa Commodities’ten iki prestijli sertifika aldı.

Aras Kargo, karbon emisyonlarını dengeleme konusundaki kararlılığını ve çevresel duyarlılığını gösteren GOLD sertifikası ile karbon emisyonlarının çevreye olumsuz etkilerini azaltma çabalarını uluslararası düzeyde tanınmış bir belge ile desteklemiş oldu. Şirket, kullandığı elektriğin yeşil enerji kaynaklarından sağlandığını belgelemek amacıyla da I- REC (International Renewable Energy Certificate) sertifikasına sahip oldu. Bu sertifika, şirketin yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanma konusundaki kararlılığını uluslararası standartlarda belgelemek amacıyla alındı. Sertifika töreni, Enerjisa Commodities ev sahipliğinde, Aras Kargo CFO’su Barbara Hagen, Enerjisa Commodities Yönetici Direktörü Yusuf İlimsever ve ilgili ekiplerin katılımıyla gerçekleşti. Barbara Hagen ve Yusuf İlimsever’in attıkları imzaların ardından Aras Kargo’ya sertifikaları takdim edildi.

Hagen: “Amacımız, 2050’de net sıfır karbon ayak izine ulaşmak”

Enerjisa Commodities ile yapılan iş birliği hakkında konuşan Aras Kargo CFO’su Barbara Hagen, “Aras Kargo olarak sürdürülebilirlik konusundaki faaliyetlerimizle sektöre öncülük etmeye devam ediyoruz. 2050 yılı itibarıyla net sıfır karbon hedefiyle yatırım yapan Avusturya Postanesi grubuna dahil bir şirket olarak, tüm faaliyetlerimizi sürdürülebilirlik ekseninde kurguluyoruz. Amacımız, 2050’de net sıfır karbon hedefimize ulaşmak, bugün değerli olan ne varsa yarına taşımak. Bu yönde yaptığımız yatırımlar sayesinde kazandığımız deneyimle, Aras Kargo bünyesinde kurduğumuz Yetkinlik Merkezi (Competence Center) yapılanmasıyla; Avusturya Postanesi’nin 8 ülkedeki grup şirketlerinin sürdürülebilirlik hedeflerine zamanında ulaşması için ortak bir yol haritası üzerinde çalışıyoruz ve grubun ESG faaliyetlerine liderlik ediyoruz” dedi.
ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR