Dolar $
33.09
%0.3 0.09
Euro €
36.01
%0.01 0
Sterlin £
42.92
%0.15 0.06
Çeyrek Altın
4250.3
%1.2 49.59
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Turizm Pazar 14 Temmuz 2024 16:00

ANTALYA'DA BAMBUS PLAJI HALKA AÇILDI

Antalya'da kent merkezinde bulunan Bambus plajı, halka açıldı. Plajda kent sakinleri, sabahın ilk saatlerinde Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ile ilk kulacı attı.

Antalya'da Bambus plajı halka açıldı

Bambus plajı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 1930'da Antalya'yı ilk ziyaretinde, “Hiç şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel yeridir” dediği Erenkuş mevkiinin hemen alt tarafında yer alıyor. Falez sahil bandında ‘Nitelikli Doğal Koruma Alanı’ statüsüne sahip koyda yer alan plaj, 2015'te kaçak inşaatlarıyla gündeme geldi.

Muratpaşa Belediyesi, yıkımın ardından, kent hafızasının bir parçası olan plajı kente kazandırmak için Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'na onlarca kez başvuruda bulundu. Başvurular sonuçsuz kalırken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı plajın işletmesini Kasım 2022’de ihale etti. İhaleyi yıllık 1 milyon 910 bin lira kira bedeli karşılığı bir şirket alırken belediye de ihalenin iptali için dava açtı. Ankara 6. İdare Mahkemesi ihaleyi iptal etti.

Başkan Uysal, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nda belediyenin 5 plajı için düzenlenen mavi bayrak töreninde Bambus plajının halka açılacağını söyledi. Muratpaşa Belediyesi, alanda çalışmaları tamamladı ve Bambus’da kent sakinleri Belediye Başkanı Ümit Uysal’la ilk kulacı attı.

Plaj açılışında kent sakinleri tarafından alkışlarla karşılanan Başkan Uysal, Bambus’un halka açılması konusunda kentte siyaset üstü bir konsensüs oluştuğunu söyledi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR