Dolar $
34.08
%0.02 0
Euro €
37.74
%-0.25 -0.09
Sterlin £
44.8
%-0.27 -0.12
Çeyrek Altın
4481.27
%-0.71 -31.78
SON DAKİKA
Serpil PORTAKAL | Sürdürülebilirlik Cuma 31 Mayıs 2024 18:05

ANTALYA BELEK ÜNİVERSİTESİ'NDEN SÜRDÜRÜLEBİLİR TEKSTİL PROJESİ

Antalya Belek Üniversitesi'nin İletişim ve Tasarımı Bölümü 4. Sınıf öğrencilerinin Bitirme Projesi olarak hazırladığı Sürdürülebilir Tekstil ürünlerini alarak fidan bağışında bulunabilirsiniz.

Antalya Belek Üniversitesi'nden sürdürülebilir tekstil projesi

Antalya Belek Üniversitesi İletişim Tasarımı Bölümü 4. sınıf öğrencileri “Sürdürülebilir Tekstil” başlığı altında başlattığımız projeyle önemli bir adım attı. Projenin ilk adımında, doğru su kullanımı için yenilikçi bir ürün tasarlandı. Bu ürün üzerinden geliştirilen web sitesi, sosyal medya kampanyaları, belgesel çekimi ve tez araştırmaları ile proje geniş çapta desteklendi. Aşamalar halinde planlanan bu çalışmalara titizlikle yaklaşılarak herkesin emeği olan özgün t-shirt tasarımları oluşturuldu.

Projenin temel hedefi, tekstil sektörünün vazgeçilmezliği ve sürekli kullanımı hakkında insanları bilinçlendirmek. Bu bilinç doğrultusunda yeşil fabrikalara yönelme tercih edildi. Yeşil fabrikalar, gerek su kullanımı gerekse çevre koruma açısından bilinçli hareket ederek büyük bir önem taşıyor. Bu fabrikalardan temin edilen ürünlerle, insanları polyester yerine pamuk kullanımına teşvik etmek amaçlandı.

Polyesterin azaltılması ve plastiğin çevremize verdiği zararların önüne geçilmesi gerektiğine inanarak, daha sağlıklı ve yaşanabilir bir geleceğin inşasına katkıda bulunmak istenen bu projeyle, çevreye duyarlı tekstil üretimi ve tüketimi konusunda farkındalık yaratıldı.

Sürdürülebilir tekstil ile hem doğaya hem de insan sağlığına katkıda bulunarak, geleceğe daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için çalışılıyor. Proje, hem öğrenciler hem de toplum için ilham verici bir örnek teşkil ediyor.

WhatsApp Image 2024-05-31 at 18.09.33 (1)